Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİzmir’de kadın hastaların görüntülerini internette paylaşan doktor serbest bırakıldı

İzmir’de kadın hastaların görüntülerini internette paylaşan doktor serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – İzmir’de kadın hastaların muayene esnasındaki görüntülerini gizlice çekerek internette yayınladığı şikayetiyle gözaltına alınan doktor adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi’nin bir kliniğinde görevli olduğu belirtilen E.B.Ç. isimli bir erkek doktorun hastasının polise, muayene sırasındaki görüntülerinin internette yer aldığı şikayeti üzerine gözaltına alındı.

DHA’dan Gökhan Çelik ve Onur Meriç’in haberine göre doktorun da görüldüğü görüntülerin ardından E.B.Ç’nin bilgisayarı ve cep telefonu da incelemeye alındı.

Görüntülerin ortaya çıkması üzerine polise başvuran kadın ifadesinde “Muayene ederken kapıyı kilitlemişti. İçerde de başka biri bulunmuyordu. Bu bedenle başka birinin bu videoyu çekmesi imkansız. Muhtemelen yaka kamerası kullanmış. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli doktor, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘Personelimiz açığa alınmıştır’

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı’ndan yapılan açıklamada, olayın Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda olmadığı bildirilerek, şunlar kaydedildi:

“Hastanemiz bünyesinde oluştuğunu tespit ettiğimiz siber suçlar kapsamında, kişisel verilerin saklanması ve paylaşılması konusunda suç işlediği şüphesi oluşan personelimiz açığa alınmış, hakkında idari ve yasal soruşturma başlatılmıştır.”