Ana SayfaÇalışma Yaşamıİzocam işçilerinin grevi 11. gününde: ‘Bu yoldan dönmeyiz’

İzocam işçilerinin grevi 11. gününde: ‘Bu yoldan dönmeyiz’

HABER MERKEZİ – Tarsus’ta toplu iş görüşmelerinin tıkanması nedeniyle ve sendikal faaliyetlerden ötürü işten çıkarılan arkadaşlarının geri alınması talebiyle greve çıkan İzocam işçilerinin eylemleri 11. gününde. İşçiler, talepleri kabul edilene kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguluyor.

İzocam Ticaret ve Sanayi AŞ’de çalışan Kristal-İş Sendikası’na üye işçilerin, sendika yönetimi ile işyerleri arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Kocaeli’nin Dilovası ve Mersin’in Tarsus ilçelerindeki fabrikalar önünde başlattıkları grev bugün 11. gününde.

İşçiler, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan arkadaşlarının işe geri alınması ve zam taleplerinin karşılanması talebiyle eylemlerini fabrika önünde sürdürüyor.

Bu işçilerden biri de 20 yıl boyunca Tarsus’taki İzocam fabrikasında çalışan ve 2016 Nisan’ında sendikal mücadeleden ötürü işten çıkarılan Ahmet Gözükara.

MA’dan Ergin Çağlar’a konuşan Gözükara, işverenin, iş güvenliğini gerekçe göstererek işten çıkarttığının altını çizerek, temel sebebin sendikal faaliyet olduğunu dile getirdi.

‘Sendikal mücadeleden vazgeçmeyeceğiz’

Mahkemenin kendisiyle ilgili işe iade kararı verdiğini ancak kararının 1,5 yıldır İstinaf Mahkemesi’nde olduğuna değinen Gözükara, “İşe geri dönmek istiyoruz” dedi.

İşten çıkarıldıktan sonra geçimini sağlamak için farklı ve ağır işlerde çalışmak zorunda kaldığını vurgulayan Gözükara, “Bu fabrika bizim fabrikamız. Buradan yüzlerce kişi ekmek yiyor. Sendikal mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

18 yıl boyunca fabrikada çalışan ve 2,5 yıl önce işten çıkarılan İzocam işçisi Ahmet Yıldız da tazminatsız işten çıkarıldığını ve maddi olarak zorluk yaşadığını ifade etti.

‘Ağır iş yükü var’

Mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini kaydeden Yıldız, “Açlıktan ölmeyiz bu yoldan dönmeyiz. Ben mücadeleme eşim ile beraber devam ediyoruz. Zaten birçok kişi de ailesi ile buralarda” dedi.

Yıldız’ın eşi Selda Yıldız da, “Onun mücadelesine sonuna kadar destek vereceğim” dedi.

Fabrikada işçiler üzerinde baskı ve ağır iş yükü olduğunu belirten İzocam işçisi Tanju Parlak ise, sendikal mücadele yürüttükleri için işten çıkarıldıklarını ve işe iade davasının devam ettiğini sözlerine ekledi.