Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadına şiddet: Saldırgan tehdit ediyor, yargı ‘somut delil yok’ diyor

Kadına şiddet: Saldırgan tehdit ediyor, yargı ‘somut delil yok’ diyor

HABER MERKEZİ – Malatya’da bir kadın kendisi ve çocuklarına şiddet uyguladığı için boşanma davası açtığı Özkan O. tarafından tehdit edildiğini söyledi. Ailesine ait evlerin de Özkan O. tarafından kurşunlandığını belirten kadın, şikayetlerine rağmen hakkında işlem yapılmadığını kaydederek şöyle diyor: “Haberlerde ‘öldü’ diye manşet olmak istemiyorum.”

Malatya’da yaşayan 31 yaşındaki bir kadın kendisi ve iki çocuğuna şiddet uygulayan Özkan O. isimli erkekten boşanmak için dava açıp, ailesinin evine taşındı.

Erkeğin kendisini evliliği süresince sistematik olarak fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bıraktığını belirten kadın, Özkan O.’nun kendi anne ve babasına da şiddet uyguladığını söyledi.

DHA’ya konuşan kadın, eve geri dönmediği gerekçesiyle Özkan O.’nun kendisi ve ailesini, “Bundan sonra size rahat uyku yok, görürsünüz siz, bu yaptıklarınız yanınıza kalmayacak” diyerek tehdit ettiğini anlattı.

12 Ekim 2017’den bu yana tehdit ve saldırılara maruz kaldıklarını belirten kadın, Özkan O.’nun bir süre ‘uyuşturucu satmak’ suçundan cezaevinde kaldığını çıktıktan sonra şiddetin boyutunu daha da artırdığını söyledi.

“Evi kurşunladı, dükkanı yaktı”

Kadın yaşananları şöyle anlattı:

“Son zamanlarda iyicene arttı baskılar, şiddet. İlk önce arabamızın lastiğini kesti otoparkta, sonra arabamızı kurşunladı, abimin evini kurşunladı, Battalgazi’de evimiz var orada evimizi kurşunladı, Nisan’da dükkan yandı. Hepsi 1 hafta içerisine oldu.”

“‘Öldü’ diye manşet olmak istemiyorum”

Özkan O. hakkında her defasında şikayetçi olduklarını ancak mahkemenin ceza vermediğini belirten kadın, şahsın mahkemede de kavga çıkarıp kendisini tehdit ettiğini aktardı.

Özkan O.’nun evlerine ses bombası attığını da belirten kadın, yetkililere seslenerek şunları dile getirdi:

“Ben yetkililerden cezasını çekmesini istiyorum. Yetkililer biraz daha duyarlı olsunlar. Sürekli haberlerde duyuyoruz; bende onlar gibi manşet olmak istemiyorum ‘öldü’ diye veya ailemden birinin katletmesini istemiyorum. Benim dayımın, teyzemin evine silah sıkıyor, komşularımızı rahatsız ediyor, bize kim selam verse onu rahatsız ediyor. Kimse bize selam vermeyecekmiş.”

“‘Somut delil yok’ diyorlar”

Kadının annesi de delillere rağmen Özkan O.’nun ceza almadığına ve yargının ‘somut delil yok’ dediğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Arabam parçalandı, silah sıkıldı, kardeşimin evine 2- 3 defa ve somut delil istediler. Somut delil götürüyoruz somut delil fayda etmiyor. Göstererek sıka sıka kaçıyor ondan sonra ‘somut delil’ diyorlar. Somut delili götürüyoruz yine ‘somut delil yok’ diyorlar. Bundan 10 gün önce biz eşimle çarşıdan gelirken arkamızda durdu silah sıktı. Yine 155’i aradım. 5- 6 ekip geldi, gece yarısı tabanca çekirdeğini, şunu bunu arıyor ama yok. ‘Bulamadık, somut delil yok’ diyorlar.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
30'u aşkın ilde okullara kar tatili
Sonraki Haber
Şırnak'ta 7 bölge ‘Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi’ ilan edildi