Ana SayfaGüncelKaşıkçı cinayeti davasında beş sanık hakkında idam cezası istendi

Kaşıkçı cinayeti davasında beş sanık hakkında idam cezası istendi

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan Savcılığı, Kaşıkçı cinayetiyle suçlanan 11 kişinin mahkemeye çıkarıldığını, beş sanık için idam cezası talebinde bulunulduğunu söyledi.

İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin davada beş kişi hakkında idam cezası istendi.

Açıklamayı, Suudi Arabistan Başsavcılığı sözcüsü Şelan eş-Şelan başkent Riyad’da düzenlene basın toplantısında yaptı.

Beş kişi hakkında idam cezası talebi

Eş-Şelan, Kaşıkçı’nın ‘boğuşma ve enjekte edilen ölümcül dozdaki ilaç’ nedeniyle hayatını kaybettiğini belirlediklerini söyledi.

Savcılığa göre Cemal Kaşıkçı’nın cenazesi konsoloslukta parçalanarak dışarı çıkarıldı ve yok etmesi için ‘yerel işbirlikçiye’ verildi.

Öte yandan açıklamada, ‘yerel işbirlikçi’nin görüntüsüne ulaşıldığı belirtildi.

Eş-Şelan, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 21 şüpheliden 11’ine suç isnat edilerek dava dosyasının mahkemeye gönderildiğini de kaydetti.

Açıklamaya göre beş kişi hakkında idam cezası talep edilirken, Veliaht Prens Muhammed bin Selman soruşturma dışında tutuldu ve cinayetin arkasındaki ismin Veliaht Prens Selman’ın eski danışmanı Kahtani olduğu söylendi.

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan vatandaşı olan gazeteci Cemal Kaşıkçı, birtakım evrak işlemleri için 2 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Levent’teki başkonsolosluk binasına girmiş, bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

İlk olarak Kaşıkçı’nın binadan ayrıldığını söyleyen Suudi Arabistan yönetimi, 20 Ekim’de gazetecinin başkonsolosluk binasında ‘arbede sonucu’ öldüğünü öne sürmüştü.

Suudi Arabistan yetkililerinin talimatıyla öldürüldüğü üzerine durulan Kaşıkçı’nın cesedi ise hala ortada yok.