Ana SayfaÇalışma YaşamıKendilerini Meclis kapısına zincirleyen TOKİ işçileri gözaltına alındı

Kendilerini Meclis kapısına zincirleyen TOKİ işçileri gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Ücretlerini alamadıkları için aylardır eylem yapan ve bugün kendilerini Meclis kapısına zincirleyen dört TOKİ işçisi gözaltına alındı.

Ankara’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Mamak 2’nci Etap binalarının inşaatında çalışan işçiler, iki yıldır alamadıkları ücretleri için 22 Kasım’dan bu yana çeşitli eylemler düzenlemeye devam ediyor.

TOKİ işçilerinden Doğukan Özkaya, Ömer Özkaya, Hasan Durgaç ve Hanifi Durgaç, bugün ise Meclis’in Dikmen Kapısı önünde eylem yaptı.

İşçilerin eylemine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekillerinden Şevin Coşkun, Zeyney Özen, Hüseyin Kaçmaz ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekillerinden Murat Emir, Gamze Taşçıer destek verdi.

“İşçiyiz haklıyız hakkımızı isteriz” diyerek kendilerini Meclis’in önündeki demirlere kelepçeleyen işçilere polis müdahalesi gerçekleşti, dört işçi de gözaltına alındı.

CHP’li vekil Taşçıer, “Hak ettikleri ücretleri almak için her türlü yolu denemeye çalışıyorlar ama bir türlü seslerini duyuramadılar. Her seferinde kapılar yüzlerine kapandı. En son bugün seslerini duyurabilmek için Meclis’in demirlerine kendilerini kelepçelediler” dedi ve işçilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi:

“İşçilerin bu haklı talebinin bir an önce karşılanması için gereğinin yapılması gerekiyor. Bizler seslerini duyuyoruz, sorunlarını biliyoruz. Seslerinin duyurulması için elimizden geleni yapacağız.”