Ana SayfaGüncelKent bunalımına mitolojik bir yorum: “An Elephant Sitting Still”

Kent bunalımına mitolojik bir yorum: “An Elephant Sitting Still”

HABER MERKEZİ – Günümüz Çin’ine Yunan mitolojisi penceresinden modern bir yorum getiren “An Elephant Sitting Still” adlı filmden fragman yayınlandı. Yapım, roman yazarı olarak adını duyuran Hu Bo’nun ilk ve tek filmi olma özelliğini taşıyor.

2018’in Şubat ayında düzenlenen 68. Berlin Film Festivali‘nde FIPRESCI ve En İyi İlk Film ödüllerine layık görülen Çin yapımı “An Elephant Sitting Still”den yeni fragman yayınlandı.

FilmLoverss’ın haberine göre roman yazarı olarak adını duyuran Hu Bo’nun ilk filmi olan “An Elephant Sitting Still”, aynı zamanda genç yönetmenin tek filmi olma özelliği taşıyor.

Ülkenin en iyi genç yazarları arasında da gösterilen Bo, filmin çekimlerinin tamamlandığı 2017 yılında intihar etmişti.

Dört saatlik bir epik

“An Elephant Sitting Still”, Yunan mitolojisinde yer alan Iason ve Argonotlar efsanesine* modern bir yorum getiriyor.

Film, okulda zorbalık yapan bir çocuğu yanlışlıkla yaraladığı için çıkmak zorunda kaldığı yolculukta; yaşlı bir komşusu, zorbalık yapan çocuğun ağabeyi ve bir sınıf arkadaşı ile yolları kesişen Wei Bu’nun hikâyesini anlatıyor.

Her biri farklı bir dertle boğuşan bu karakterlerin yolu, dünyanın zalimliklerine kayıtsız kalarak bütün gün oturan bir file ev sahipliği yaptığı söylenen Manzhouli şehrinde kesişiyor.

Çin’in kent yaşamında hissedilen bunalımları mitolojik bir bakış açısıyla perdeye yansıtan dört saatlik bir epik olarak nitelendirilen “An Elephant Sitting Still”, festivallerdeki yolculuğunu tamamladıktan sonra geçtiğimiz ay Almanya ve Britanya’da gösterime girdi.

Filmin Türkiye vizyon tarihi ise belirsizliğini koruyor. Fragmanı aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


*Konusu genç bir kahramanın bir yolculuğa çıkıp uzak bir yerden dönerek yetişkinliğe geçişi olan bir Yunan efsanesidir.



Önceki Haber
Musul'da 38 kadın cenazesinin olduğu toplu mezar bulundu
Sonraki Haber
Nedeni Afrin haberleri: Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Necla Demir'e dava açıldı