Ana SayfaGüncelLeyla Güven: Açlık grevi eylemimiz devam edecek

Leyla Güven: Açlık grevi eylemimiz devam edecek

HABER MERKEZİ – Leyla Güven, 68 gündür sürdürdüğü açlık grevi eylemine devam edeceğini duyurdu. Abdullah Öcalan ile kardeşinin yaptığı görüşmeyi hatırlatan Güven, taleplerini hatırlatarak, “Dolayısıyla kimse bizden bu görüşme ile eylemi, grevi sonlandırmamızı beklemesin” dedi.

68 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili İmralı’da PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi ile görüşmesi sonrası eylemini sonlandırıp sonlandırmayacağı merak konusuydu.

Sağlık durumu kötüye gittiği için 4 Ocak’tan bu yana avukatlarıyla görüşemeyen Güven, bugün yapılan görüşün ardından kamuoyuna sağlığı, İmralı’daki görüşme ve eylemine ilişkin açıklama yaptı.

“Tecrit kaldırılsın” talebi ile iki ayı aşkın süredir açlık grevinde olan Güven, 2016 yılında yine aynı taleple düzenledikleri eylemi hatırlatarak, o dönem yine Mehmet Öcalan’ın ağabeyi ile görüştüğünü ve gelen mesajla eylemi bitirdiklerini söyledi.

O dönem bir görüşme olsa da o zamandan bu yana tecridin sürdüğünü söyleyen Güven, şimdi de ‘benzer bir yöntemin’ denendiğini kaydetti.


HDP duyurdu: Öcalan’la yıllar sonra ilk görüşme gerçekleşti


Güven, taleplerinin Öcalan’ın ailesi, avukatları, siyasi heyetlerle görüşebilmesi olduğunu hatırlatarak da “Dolayısıyla kimse bizden bu görüşme ile eylemi, grevi sonlandırmamızı beklemesin” diyerek eyleme devam edecekleri mesajını verdi.

Mesajında iktidara uyarıda bulunan Güven, “Zindanlardan tabutlar çıkmaya başlarsa sizler de hiçbir şey olmamış gibi yerinizde duramazsınız. Sayıları 226’yı bulan evlatlarının her gün eridiğini bilen Kürt halkının yerinde duracağını kimse düşünmesin” dedi.

Güven, “Direnerek kazandık, şimdi de direniyoruz ve kazanacağız” mesajını verdi.

Yeni Yaşam verilmiyor

Güven ayrıca cezaevlerine talimat verildiğini, Yeni Yaşam gazetesine ulaşamadıklarını da bildirdi.

“Hukuk hiçe sayılıyor” diyen tutuklu vekil, “Gazetede grevle ilgili haberler gerekçe gösterilerek verilmiyor. Demek ki grev, grevin haberleri AKP’yi epey zorluyor. Korkusunu baskıyla örtmeye çalışıyor ama nafile… Direniş daha çok korkutmaya devam edecek” diye ekledi.

Sağlık durumu nasıl?

Güven aynı mesajında sağlık durumuna ilişkin bazı bilgileri de paylaştı.

Son 20 gündür tansiyonunda iniş olduğunu belirten Güven, yaklaşık 9-10 kilo civarında kilo kaybettiğini aktardı.

“Ayrıca yürümekte zorluk çekiyorum, baş ağrılarım yoğunlaştı. Mide bulantıları, yüksek ateş, ışık, koku ve sese karşı hassasiyetim artarken, sıvı alımında zorluk çekme ve su içmemde de azalma var. Tüm bu belirtiler gün geçtikçe artıyor.”

Previous post
CHP'den Trump'ın tehdidine tepki, hükümete eleştiri
Next post
Benzin ve motorine bir haftada ikinci zam