Ana SayfaDünyaMinbiç’te ABD’nin devriye bölgesinde bombalı saldırı

Minbiç’te ABD’nin devriye bölgesinde bombalı saldırı

HABER MERKEZİ – Minbiç kent merkezinde, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin devriye attığı bölgenin yakınında düzenlenen bombalı saldırıda aralarında dört ABD’linin de bulunduğu 10’u aşkın kişi yaşamını yitirdi. Uluslararası haber ajansları, saldırıyı IŞİD’in üstlendiğini bildirdi.

Suriye’nin Minbiç kentinde ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin devriye attığı bölgenin yakınında patlama meydana geldi.

Suriye’den yayın yapan haber ajansı ANHA, patlamanın Sindis Sokağı’nda bulunan Qesir El-Umeraa Lokantası’nın karşısında yaşandığını duyurdu.

Kendilerine konuşan görgü tanıklarının iddiasını aktaran Sputnik, tanıkların, “Patlama askeri konsey yöneticilerinin bulunduğu restoranın yakınında oldu” dediğini kaydetti.

Dört ABD’li yaşamını yitirdi

Fransız haber ajansı AFP en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini bildirirken, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SOHR) de saldırıda dokuzu sivil 16 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Reuters’ın ABD’li bir yetkiliye dayandırdığı habere göre ise yaşamını yitirenler arasında dört ABD vatandaşı bulunuyor.

ABD öncülüğündeki IŞİD’e karşı mücadele eden uluslararası koalisyon da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugün Suriye’de rutin devriye görevini yürütürken meydana gelen patlamada Amerikan askerleri öldü. Halen bilgi topluyoruz ve önümüzdeki saatlerde ilave ayrıntılar paylaşacağız” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders ise ABD Başkanı Donald Trump’ın yaşananlarla ilgili kapsamlı şekilde bilgilendirildiğini ve Suriye’deki gelişmeleri takip etmeyi sürdürdüklerini belirtti.

CENTCOM’dan açıklama

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklama ile saldırıda dört ABD’linin hayatını kaybettiği doğrulandı.

Saldırıda hayatını kaybeden dört ABD vatandaşından ikisi ABD askeri, biri Savunma Bakanlığı’ndan sivil bir personel, diğeri de yine Savunma Bakanlığı’na destek veren sözleşmeli bir personel.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada Minbiç’teki saldırıda üç ABD askerinin de yaralandığı belirtildi.

Erdoğan’dan açıklama

Ankara’da açıklamalarda bulunan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Minbiç’te düzenlenen saldırıyla ilgili olarak, “ABD’nin çekilme kararını etkileme anlamına gelebilir” dedi.

Ayrıca Erdoğan, sözlerine “Bize gelen bilgi beşi ABD askeri 20 ölü var” diye ekledi.

Saldırıyı IŞİD üstlendi

Öte yandan uluslararası haber ajanslarının aktardığına göre saldırı, Minbiç’te ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin devriyesini hedef alan bir “intihar saldırısı” düzenlediğini öne süren IŞİD tarafından üstlenildi.

Suriye’nin kuzeyinde yer alan ve Fırat’ın 30 km batısında kalan Minbiç’teki saldırı, ABD’nin ülkedeki askerlerini çekme kararı almasının ardından yaşandı. Ancak halihazırda ABD askerleri Minbiç’ten henüz çekilmiş değil.

Minbiç Askeri Konseyi’nin kontrolünde bulunan kentte ABD askerleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin koordineli devriyeleri de devam ediyor.

Previous post
Ankara'da mobilya atölyesinde yangın: Beş Suriyeli işçi yaşamını yitirdi
Next post
HDP’nin Diyarbakır mitingi 19 Ocak'ta