Ana SayfaCezaevleriMusa Anter’in ‘Vakayiname’si tehlikeli bulundu: “Kaos ortamı oluşturur”

Musa Anter’in ‘Vakayiname’si tehlikeli bulundu: “Kaos ortamı oluşturur”

HABER MERKEZİ – Tutuklu gazeteci Nedim Türfent’e gönderilen Musa Anter’in “Vakayiname” kitabı cezaevi idaresi tarafından “Devletinin bölünmez bütünlüğünü tehlikeye düşüreceği ve kaos ortamı oluşturmaya çalışıldığı” iddiasıyla verilmedi.

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan gazeteci Nedim Türfent’e Kürt aydını, gazeteci-yazar Musa Anter’in “Vakayiname” adlı kitabı verilmedi.

Türfent’in görüşçüsü tarafından getirilen ve cezaevi idaresine teslim edilen kitaba el konuldu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre cezaevi idaresi tarafından karara ilişkin sunulan gerekçede, kitabın, “kurumda asayişi ve genel güvenliği zafiyete uğratacağı” öne sürüldü.

Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Tüzük’ün kimi bölüm ve maddelerinin anlatıldığı gerekçede, “Suçu ve suçluyu öven süreli veya süresiz yayınların kişilere verilmesi durumunda hem kurumsal hem de toplumsal bir infial söz konusu olacağı kesindir” denildi.

Musa Anter’in kitabı için, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter yapısına aykırılık arz ettiği var olan sisteme karşı bir tehdit unsuru taşıdığı görülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğünün tehlikeye düşüreceği, toplum arasında kargaşa ve kaos ortamı oluşturmaya çalışıldığı tespiti Eğitim Kurulu tarafından hasıl olmuştur” değerlendirmesi yapıldı.

Kararda ayrıca kitap hakkında Diyarbakır 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 10 Haziran 2016 tarihinde toplatma kararı verildiği de hatırlatıldı.




Önceki Haber
Almanya'da interseksler için üçüncü cinsiyet kimliği yürürlükte
Sonraki Haber
Gülriz Sururi hayatını kaybetti