Ana SayfaEğitimOkul kantinlerinde logosuz ürünlerin satışına yasak geliyor

Okul kantinlerinde logosuz ürünlerin satışına yasak geliyor

HABER MERKEZİ – Okul kantinlerinde satılan gıda ürünlerine bugünden itibaren “Okul Gıdası” logosu konulacak. Gelecek öğretim yılından itibaren ise logosuz ürün satışı yasaklanacak.

Sağlık Bakanlığı’nda düzenlenen “Okul Kantinlerindeki Gıdalar İçin Logo Uygulaması İşbirliği Protokolü” imza törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, okul gıdası uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uygulamayla 17 milyonu aşkın öğrencinin gıdası ve sağlığını kontrol altına almış olacaklarını ifade eden Pakdemirli, şunları kaydetti:

“Uygulamaya bugünden itibaren geçiyoruz. Bunun geçiş süreci olacağını kabul etmek lazım. Ama 2019-2020 öğretim yılından itibaren okul gıdası logosu olmayan ürünlerin okul kantinlerinde satışına izin verilmeyecek. Logosuz ürünler okul kantinlerinde satılamayacak.

“Gelecek nesillerimiz için gıda okur yazarlığı uygulaması çok önemli. Farkındalığı artırmak anlamında trafik ışıkları uygulamasına geçiyoruz. Trafik ışkıları sarı, kırmızı, yeşildir. Üzerinde sarı, kırmızı, yeşil renkleri olan gıda uygulamasına yakın bir zamanda yönetmelik değişikliğiyle geçiyor olacağız. Enerji yoğunluğu yüksek ürünlerin daha az tüketilmesi için kırmızıyı gören vatandaşlarımız, daha sağlıklı ürünlere doğru yönlendirilecek.

“Farkındalığı artırmak ana amaçlarımızdan birisi. 80 milyon vatandaşımıza daha sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak istiyoruz.”




Önceki Haber
Dolar kuru 5.40’a dayandı
Sonraki Haber
‘Zehir listesi’ni yazmıştı: Bülent Şık’a 12 yıl hapis istemi