Ana SayfaGüncelÖzgür Gündem davasında tahliye yok

Özgür Gündem davasında tahliye yok

HABER MERKEZİ – Kapatılan Özgür Gündem gazetesi davasında, gazetenin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ile dilbilimci-yazar Necmiye Alpay’ın da aralarında bulunduğu dokuz gazetecinin yargılandığı davanın 11’inci duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Davanın tek tutuklu sanığı olan gazetenin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı’nın, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya hazır bulundu.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada söz verilen Sancılı, dijital materyallere ilişkin çözümlemelerin kendisine ulaşmadığını belirterek, savunma için ek süre talebinde bulundu.

Sancılı, tutuklu kaldığı sürenin göz önünde bulundurularak tahliye edilmesini de istedi.

Sancılı’nın avukatı Özcan Kılıç da, dijital materyallere dair çözüm klasörlerinin çok fazla olması nedeniyle inceleme fırsatlarının olmadığını, bundan dolayı kendilerine süre verilmesini talep etti.

Duruşmaya ilişkin mütalaasını veren savcı, “kaçma şüphesi” olduğunu ileri sürdüğü Sancılı’nın tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti de verdiği kararında süre talebini kabul ederek, Sancılı’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 10 Nisan’da görülecek.

Previous post
AİHM, Baydemir davasında Türkiye'yi mahkum etti
Next post
Pembe Hayat KuirFest'in tanıtım videosu yayınlandı