Ana SayfaGüncelPalu ailesinin altı üyesi tutuklandı

Palu ailesinin altı üyesi tutuklandı

HABER MERKEZİ – 11 yıl önce Meryem Tahnal ve kızı Melike’nin kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Palu ailesinin 5 ferdi ile damatları Tuncer Ustael ile eşi Emine Ustael, adliyeye sevk edildi. Baba Harun Palu dışında ailenin diğer fertleri tutuklandı.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, 11 yıl önce Meryem Tahnal ve kızı Melike’nin kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Palu ailesinin 5 ferdi ile damatları Tuncer Ustael ile eşi Emine Ustael, adliyeye sevk edildi.

Emniyetteki sorguları tamamlanan Havva Palu, baba Harun Palu, çocukları İsa Palu, Fatih Palu ve Ayşe Palu ile enişte Tuncer Ustael ile eşi Emine Ustael, Körfez Adliyesi’ne sevk edildi.

Baba Harun Palu serbest bırakılırken, diğer aile fertleri ise tutuklandı.

Ne olmuştu?

Körfez ilçesinde yaşayan Meryem Tanhal ve kızı Melike, 11 yıl önce kaybolmuştu.

Havva Palu, Aralık ayı sonunda oğulları İsa ve Fatih ile birlikte atv’deki “Müge Anlı ile Tatlı Sert” isimli programa başvurarak, kayıp kızı ile torununun bulunmasını istemişti.

Palu ailesi atv’deki programda

Harun ve Havva Palu çifti, o zaman polise yaptıkları ihbarda, kızları Meryem ve torunları Melike Tahnal’ın öldürülüp, cesetlerinin Tütünçiftlik sahiline gömüldüğünü iddia etmişti. Bunun üzerine Tütünçiftlik sahilinde arama yapılmış, ancak bir sonuca ulaşılamamıştı.

Havva Palu’nun damadı Tuncer Ustael’in atv’deki programda, anne-kızın o dönem cesetlerinin Tütünçiftlik sahiline gömüldüğünü iddia etmesi üzerine polis kadavra köpekleri ile bölgede çalışma yapmıştı.

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine 4 gün önce Palu ailesinin evine baskın düzenlenmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı, anne Havva Palu, baba Harun Palu, çocukları İsa Palu, Fatih Palu ve Ayşe Palu hakkında gözaltı kararı vermiş, savcılığın talimatı üzerine İzmit’te yaşayan Palu ailesinin evine giden polisler aile üyelerini gözaltına almıştı.

Aynı anda Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla ailenin katıldığı televizyon programının stüdyosuna da giden ekipler, Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael’i de canlı yayın sırasında gözaltına almıştı.

Previous post
Yerel seçimler: HDP'nin belediye eş başkan adayı gözaltına alındı
Next post
HDK, eş sözcülerini belirledi: Sedat Şenoğlu ve Gülistan Kılıç Koçyiğit