Ana SayfaGüncelPerihan Mağden ve Tunca Öğreten’e “Erdoğan’a hakaret”ten para cezası

Perihan Mağden ve Tunca Öğreten’e “Erdoğan’a hakaret”ten para cezası

HABER MERKEZİ – Gazeteci Tunca Öğreten ve yazar Perihan Mağden’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “hakaret ettikleri” gerekçesiyle 7’şer bin lira para cezası verildi.

Yazar Perihan Mağden ile gazeteciler Tunca Öğreten, Orhan Şahin ve Mehmet Çağlar’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bianet’in haberine göre mahkeme, yazar Mağden ve gazeteci Öğreten’e “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 7’şer bin lira para adli para cezası verilmesine, gazeteciler Orhan Şahin ve Mehmet Çağlar’ın ise beraatine karar verdi.

Mağden ve Öğreten’in cezalarında erteleme yapılmadı. Karar İstinaf Mahkemesi’ne taşınacak.

Ne olmuştu?

Nokta dergisinin “Erdoğan Selfiesi” kapağının Eylül 2015’te toplatılmasının ardından derginin yazarı Perihan Mağden 14 Eylül 2015’te diken.com.tr’nin o dönemki editörü Tunca Öğreten’e röportaj vermiş ve röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Köşeye sıkışmış kaplan, bir hayvan gibi” benzetmesi yapmıştı.

Röportaja, Yurt gazetesinin internet sitesinde de yer verilmişti. Ardından yazar Perihan Mağden ile röportajı yapan Tunca Öğreten ile röportajı internet sitesinde yayınlayan Yurt gazetesinin o dönemki yöneticileri Orhan Şahin ve Mehmet Çağlar Tekin hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla dava açılmıştı.

Previous post
ABD'de 10 yıldır bitkisel hayatta olan kadın cinsel saldırıya maruz bırakıldı
Next post
HDP'den Leyla Güven’in sağlık durumuna ilişkin açıklama