Ana SayfaGüncelPlaza de Mayo Anneleri’nden açlık grevindeki Leyla Güven’e mektup

Plaza de Mayo Anneleri’nden açlık grevindeki Leyla Güven’e mektup

HABER MERKEZİ – 78 gündür açlık grevini sürdüren Leyla Güven ile dayanışmak amacıyla Arjantin’deki Plaza de Mayo Anneleri bir mektup kaleme aldı. Plaza de Mayo Annesi Cortiñas, Güven’in çağrısını büyütmeye çalışacaklarını söyledi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi bugün 78’inci gününde.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güven’le beraber 250’yi aşkın farklı cezaevlerinde bulunan tutuklunun da açlık grevi eylemi devam ediyor.

Tutukluların talebi, PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması.

Sağlık durumu kötüye giden Güven, yürümekte zorlanıyor, mide bulantısı yaşıyor; ışık, koku ve sese karşı hassasiyeti artan tutuklu vekil, sıvı alımında da zorluk çekiyor.

Ayrıca Güven, kötüleşen sağlık durumundan dolayı 10 Ocak’tan bu yana, yani iki haftadır avukatlarıyla görüşemiyor.

Plaza de Mayo Anneleri’nden mektup

Öte yandan Leyla Güven’in açlık grevi eylemi uluslararası basında da yer buluyor ve kendisine destek mesajları gelmeye devam ediyor.

Son olarak Britanya merkezli BBC News’un “Türkiye’de 77 gündür açlık grevindeki milletvekili: Leyla Güven” başlığıyla okuyucularına eylemini duyurduğu Güven’e gönderilen son destek mektubu Arjantin’deki Plaza de Mayo Anneleri’nden.

Arjantin’de askeri dikta döneminde zorla kaybedilenlerin akıbetini öğrenmek için mücadele eden Plaza de Mayo Anneleri’nden Nora Cortiñas’ın yazdığı mektup şöyle:

“Yoldaş Leyla Güven,

Ben Plaza de Mayo-Linea Fundadora Annesi, Nora Cortiñas.

Halkınızın özgürlüğü için ve Kürt hareketinin tutuklu lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecride son vermek amacıyla yürüttüğünüz mücadeleyle dayanışmamızı ifade etmek için yazıyorum.

Yaşamınızın ve sağlığınızın risk altında olmasına rağmen Erdoğan rejimi Öcalan’ın halkıyla iletişim kurmasına izin verene kadar bu eyleme devam etmek kararlılığınızdan emin olduğunuzu biliyoruz.

Plaza de Mayo-Linea Fundadora Anneleri diktatörlüğe karşı 40 yıllık bir direniş geçmişine sahip, bu yüzden bu mücadelede kişinin çeşitli yollarla hayatını adadığını biliyoruz.

Kayıtsızlıkla sarsılan bu dünyada, farklı cezaevlerinde çoğalan bu eylemin yalnızca onurlu bir jest ve bir örnek olarak kalmamasını diliyoruz. Aynı zamanda tüm siyasi tutukluların özgürlüğü hedefine ulaşılmasını diliyoruz.

Sizi kucaklıyor, burada sesinizi yükselteceğimize ve çağrınızı büyüteceğimize duyduğumuz bağlılığımızı bildiriyorum. Biliyorum ki bu kucaklaşma yakında gerçek olacak, birbirimize sarılacağız ve Kürdistan’daki kadınların devrimi için mücadelenizde size yakın olmaya, eşlik etmeye devam edeceğiz.

Hasta la victoria, siempre.

Nora Cortiñas”

Tutukluların talebi ne?

Güven, 19 Ocak’ta Diyarbakır’da düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı HDP mitingine gönderdiği mektupta “Uğruna ölecek bir yaşam gerçeğini soluduğumu ve bu uğurda seve seve ölümü kucaklayacak bir noktada olduğumu belirtiyorum” diyerek, talebi gerçekleşmeyene dek eyleminin süreceği mesajını vermişti.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, geçtiğimiz günlerde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Tutuklular Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.


Açlık grevindeki Leyla Güven için imza kampanyası


Gazete Karınca
Previous post
Demirtaş hakim karşısında: Suçlamalara konu eylemler niye fezlekede yok?
Next post
'Hababam Sınıfı' müzikali oyuncusu: Yönetmen tarafından tacize uğradım