Ana SayfaDünyaPolis şiddetine yumruklarıyla yanıt veren eski boksör: Christophe Dettinger

Polis şiddetine yumruklarıyla yanıt veren eski boksör: Christophe Dettinger

HABER MERKEZİ – Fransa’daki gösteriler sırasında polis şiddetine yumruklarıyla karşılık veren eski boksör Christophe Dettinger, gözaltında. Peki, iktidara yönelik isyanda öne çıkan Dettinger kim, hangi taleple sokakta ve o gün neden polise yumruklarıyla yanıt verdi?

Fransa’da Ekim ayından bu yana örgütlenen ve 17 Kasım’da farklı merkezlerde yüz binlerce kişinin yollara çıkmasıyla eylemlerine başlayan Sarı Yelekliler tam iki aydır sokakta.

Akaryakıt zamları ve vergi adaletsizliğine karşı başlayan Sarı Yelekliler’in eylemleri iktidar karşıtı isyana dönüşmüş durumda.

Göstericiler son olarak Cumartesi günü sokağa çıktı.

Burada, polisin sıktığı biber gazına ve plastik mermisine karşı bir eski boksörün tepkisi gündeme oturdu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Christophe Dettinger isimli boksörün, polis saldırısına yumrukla yanıt verdiği görülüyor.

Dettinger’ın yumrukladığı polisin 15 günlük ‘hasta izni’ne ayrıldığı belirtiliyor.

Kimliğinin tespit edilmesinin ardından Dettinger, dün karakola giderek teslim oldu ve gözaltına alındı.

Fransız polisi, Twitter’dan fotoğrafını yayınlayarak, “Bayım, bir meslektaşımızı yere indirdiniz. Kimliğiniz tespit edildi. Bir boksöre göre pek kural tanımıyor gözüküyorsunuz. Size ceza yasalarının kurallarını öğreteceğiz” dedi.

Peki, iktidara yönelik isyanda tanıdığımız Dettinger kimdir ve neyi talep ederek sokakta?

Sekiz haftadır sokakta

BBC’de yer alan habere göre Christophe Dettinger, 2007 yarı ağır siklet Fransa boks şampiyonu.

Kendisinin ne ‘aşırı sol ya da aşırı sağ’da konumlandırdığını belirten Dettinger, sekizinci haftasında devam eden eylemlerin hepsine katıldığını söylüyor.

37 yaşındaki Dettinger, emekliler ve çocuklarının geleceği için endişeli olduğunu, bu yüzden sokağa çıktığını dile getiriyor.

Eski boksör, Léopold-Sédar-Senghor Köprüsü’nde yaşananlara ilişkin ise, eşinin ve arkadaşının biber gazından etkilendiğini, dolayısıyla kendini savunduğunu söylüyor.


Karınca Dış Haberler
Previous post
Afyon'da bir lise öğrencisi öğretmenini vurdu
Next post
Erdoğan: Cumhurbaşkanını Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alası