Ana SayfaGüncelRusya “Fırat’ın batısı” dedi: Türkiye İdlib anlaşmasını tam olarak uygulamıyor

Rusya “Fırat’ın batısı” dedi: Türkiye İdlib anlaşmasını tam olarak uygulamıyor

HABER MERKEZİ – Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’nin İdlib’le ilgili anlaşmaları tam olarak uygulamadığını vurgulayarak uyarıda bulundu.

Türkiye’nin gündeminde Fırat’ın doğusuna operasyon varken Rusya’dan Fırat’ın batısı için Ankara’ya uyarı geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’nin İdlib’le ilgili anlaşmaları tam olarak uygulamadığını vurguladı.

Sputnik’in haberine göre Peskov, “İdlib’le ilgili anlaşmalar tam olarak uygulanmıyor. Rusya ile Türkiye liderleri arasındaki basın toplantısında da Rusya tarafından belli problemlere dikkat çekilmişti” dedi.

Bölgedeki durumun hem Moskova hem de Şam için endişe verici olduğunu belirten Peskov, “Türk partnerlerimiz dikkatlerini sürekli İdlib’in üzerinde olduğunu, çalışmaların sürdüğünü belirtiyor” ifadelerini kullandı.

İdlib mutabakatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 17 Eylül 2018’de, Rusya’nın Soçi kentinde İdlib mutabakatına varmıştı.

Buna göre Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’de tüm tarafların silah bırakacağı 15-20 kilometre derinliğinde bir tampon bölge oluşturulması kararlaştırılmıştı.

Rusya’nın, bölgeye yönelik operasyonunu askıya alması karşılığında Türkiye’nin bölgedeki cihatçı örgütlerle “ılımlı muhalifleri” 15 Ekim 2018’e kadar ayırması ve “tüm radikal terörist gruplar”ın söz konusu bölgeden çıkarılması öngörülmüştü.

Mutabakat için verilen mühlet aşılmasına rağmen Türkiye, ABD ve diğer ülkelerin terörist olarak tanıdığı HTŞ (eski el Nusra) bölgeden ağır silahlarını çekmedi.


Karınca, Sputnik, Diken

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Alparslan Kuytul'un eşi Semra Kuytul gözaltına alındı
Sonraki Haber
Ankara Barzani'yle görüştü, Kürdistan Bölgesi'ndeki partiler tepkili