Ana SayfaGüncelSakarya Üniversitesi, Fırat Tanış’ın oyununu iptal etti

Sakarya Üniversitesi, Fırat Tanış’ın oyununu iptal etti

HABER MERKEZİ – Sakarya Üniversitesi, Fırat Tanış’ın tiyatro oyunu için verilen salonunun iznini iptal etti. Oyununun organizasyonunu üstlenen yönetici, üniversitenin gerekçe olarak Tanış’ın “politik” ve “Gezici” olmasını gösterdiğini belirtti.

Sakarya Üniversitesi, oyuncu Fırat Tanış’ın tiyatro oyunu için verilen Sakarya Üniveristesi Kültür ve Kongre Merkezi tahsisini iptal etti.

Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan’a konuşan ‘Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım’ oyununun organizasyonunu üstlenen Anıl Medya yöneticisi, üniversite yönetiminin kendilerine gerekçe olarak Tanış’ın “politik” ve “Gezici” olmasını gösterdiğini belirtti.

Bir oyun iptali daha

Ayrıca Sakarya’daki Cumhuriyet Sahnesi, sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile 20 Ocak’ta Serdivan Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan ‘Azizname’ oyununun da salon tahsisinin iptal edildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, salon tahsisinin iptalinin gerekçesinin Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e verilen destek olduğu iddia edildi.

Daha önce Biletix üzerinden satışa sunulan oyun biletlerinin de satış takviminden çıkarıldığı görüldü.

Cumhuriyet Sahnesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Özür dilemesi gereken biz olmadığımız halde; mesleğimizin duayenleri ve büyük ustaları Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e sosyal medya hesaplarımızdan destek mesajı yayımlamış olmamız sebep gösterilerek, 20 Ocak tarihli Sedirvan Kültür Merkezi salon tahsisimiz ilgili makamlarca iptal edilmiştir. Bu nedenle “Azizname” oyununu sergileyemeyeceğiz. Bizden kaynaklanmayan bu durum için kıymetli Sakarya seyiricimizden özür dileriz.”

Previous post
IŞİD karşıtı koalisyon: Suriye'den çekilme süreci başladı
Next post
Zarar halkın cebinden karşılanacak: 'Kart yapılandırmada ek maliyet 1 milyar TL'yi bulabilir'