Ana SayfaDünyaSarı Yelekliler’in ardından: Fransa, ‘izinsiz gösterilere’ katılımı yasaklayacak

Sarı Yelekliler’in ardından: Fransa, ‘izinsiz gösterilere’ katılımı yasaklayacak

HABER MERKEZİ – Sarı Yelekliler gündemdeki yerini korurken, Fransa hükümeti eylemleri yasaklamaya yönelik yeni bir yasa hazırlığında. Başbakan Philippe, söz konusu yasa tasarısının “izinsiz gösterilere” katılanların cezalandırılacağını öngördüğünü belirtti.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, iki aydır süren Sarı Yelekliler protestoları sonrası hükümetin, “izinsiz gösterilere” katılımı yasaklayan bir yasa tasarısı hazırlayacağını açıkladı.

Tasarı, “izinsiz gösterileri” organize edenlerin, bu gösterilere katılanların ve gösterilerde maske takanların cezalandırılmalarını öngörecek.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Philippe, daha önceden ‘sorun çıkardığı’ bilinen isimlerin de gösterilere katılmasının yasaklanacağını söyledi.

“Son söz, kurumlarımızı sorgulayanların olmayacak” diyen Philippe, bundan sonra planlanan gösterilerde 80 bin kolluk kuvvetinin bulunacağını da açıkladı.

Fransa’daki gündemdeki yasa tasarısı, hasar gören işyerlerinin zararının, hasara neden olan eylemciler tarafından karşılanmasını da öngörüyor.

Sarı Yelekliler

Fransa’da Ekim ayından bu yana örgütlenen ve 17 Kasım’da farklı merkezlerde yüz binlerce kişinin yollara çıkmasıyla eylemlerine başlayan Sarı Yelekliler tam iki aydır sokakta.

Akaryakıt zamları ve vergi adaletsizliğine karşı başlayan Sarı Yelekliler’in eylemleri iktidar karşıtı isyana dönüşmüş durumda.

Protestocular her araçta bulunması zorunlu olan fosforlu sarı yelekleri giydikleri için ise “Sarı Yelekliler” olarak adlandırılıyor.

Sarı Yelekliler hareketinin lideri yok ve eylemleri herhangi bir siyasi parti veya sendika örgütlemiyor.


Sarı Yelekliler yeni yılda da sokaklarda




Önceki Haber
20'yi aşkın kentte okullara kar tatili
Sonraki Haber
Erdoğan NYT’ye yazdı: Türkiye’nin Suriye’de bir planı var