Ana SayfaGüncelSoylu: Yerel seçimlerde 53 bin Suriyeli oy kullanabilecek

Soylu: Yerel seçimlerde 53 bin Suriyeli oy kullanabilecek

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu, vatandaşlık verildiğini belirttiği 53 bin 99 Suriyelinin 31 Mart seçimlerinde oy kullanabileceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde oy kullanacak seçmenler ve seçim güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seçim günü 547 bin kolluk gücünün görev yapacağını belirten Soylu, “11 il ve 12 ilçemize, yine bu il ve ilçelerdeki üs bölgelerinde görevli 6 bin 680 ilave kolluk personeli, seçim günü için görevlendirilmiştir” dedi.

Soylu ayrıca adres değişikliğine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Adres bilgilerinde eksiklik olduğunu tespit ettiğimiz 363 bin 555 vatandaşımıza çağrıda bulunduk, SMS ile bildirim yaptık. 64 bin 348 vatandaşımız başvuruda bulundu ve bu sayede bilgilerini güncelleyerek oy kullanmalarının önündeki engeli kaldırmış olduk.”

53 bin Suriyeli seçimlerde oy kullanacak

Diğer yandan İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye vatandaşlığı verilen 53 bin 99 Suriyelinin, 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanabileceğini açıkladı.

Bir ay önce 36 bin demişti

2018’in Aralık ayında Meclis Genel Kurulu’nda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Soylu, 72 bin Suriyeliye vatandaşlık verildiğini belirterek, 31 Mart seçimlerinde bunlardan 36 binin oy kullanma hakkının olduğunu söylemişti.


Soylu: Bu seçimde 36 bin Suriyeli oy kullanacak