Ana SayfaDünyaSuriye’de HTŞ ile ÖSO arasındaki çatışmalarda sekizi sivil 100’ü aşkın ölü

Suriye’de HTŞ ile ÖSO arasındaki çatışmalarda sekizi sivil 100’ü aşkın ölü

HABER MERKEZİ – Suriye’nin İdlib ve Hama kırsalında El Kaide bağlantılı HTŞ ile Türkiye destekli ÖSO arasındaki çatışmaların günlerdir devam ettiği bildirilirken, SOHR’a göre ölü sayısı 100’ü aştı.

Suriye’nin kuzeybatısında yeni yılın ilk gününden bu yana El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir Şam (HTŞ) ile Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesindeki Nureddin Zengi Hareketi unsurları arasında çatışmalar yaşanıyor.

Haber ajansı dpa’nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre çatışmalar, İdlib kırsalında konuşlu Nureddin Zengi Hareketi’ne bağlı unsurların Minbiç’e kaydırılması sonrası HTŞ’nin durumdan faydalanmak istemesi sonrası başladı.

Çatışmaların Halep ve İdlib’den Hama kırsalına sıçradığı da bildirildi.

dpa’ya konuşan Nureddin Zengi Hareketi’nin bileşenleri arasında yer aldığı Ulusal Kurtuluş Cephesi mensubu, HTŞ’ye kaybedilen toprakları ele geçirmek için karşı saldırı başlattıklarını ve şiddetli çatışmalar nedeniyle “üst seviye alarm” ilan edildiğini söyledi.

Son üç günde ÖSO’nun İdlib kırsalındaki 11 köyün kontrolünü HTŞ’ye kaybettiği belirtiliyordu.

Britanya merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) bildirdiğine göre ise çatışmalarda El Kaide destekli HTŞ tarafında 55, ÖSO tarafında da 44 kişini öldü.

SOHR ayrıca aralarında üç çocuğun da bulunduğu sekiz sivil hayatını kaybettiğini belirtti.

İdlib’de Türkiye’nin 12 askeri gözlem noktası bulunuyor.


Bu haber DW Türkçe’den derlenmiştir.
Previous post
İzmir'de kadın cinayeti: Kader Erenuluğ evinde öldürüldü
Next post
Türkiye'de bir mülteci: 'Kimliği yok' diye tedavi edilmedi, yaşamını yitirdi