Ana SayfaGüncelTemelli hükümete seslendi: Talep çok net, tecridi sonlandırın

Temelli hükümete seslendi: Talep çok net, tecridi sonlandırın

HABER MERKEZİ – Leyla Güven tahliye edildikten sonra dışarıda, cezaevlerindeki tutuklular da içeride açlık grevi eylemlerini sürdürüyor. Konuyla ilgili hükümete çağrı yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Açlık grevinin ölümlere neden olmaması ve arkadaşlarımızı yitirmememiz için iktidara sesleniyoruz; talep çok net, tecridi sonlandırın” dedi. Güven de gönderdiği son mesajında talebi gerçekleşene dek eylemini sürdüreceğini yineledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, devam eden açlık grevlerine ilişkin hükümete çağrı yaptı.

Geçtiğimiz günlerde tahliye edilen HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven 81 gündür açlık grevinde. Cezaevlerinde ise 230’dan fazla tutuklu süresiz-dönüşümsüz, bine yakın tutuklu süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemini sürdürüyor.

Güven ve diğer eylemcilerin taleplerinin PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması olduğunu hatırlatan Temelli, talep yerine getirilinceye dek açlık grevlerinin devam edeceğini söyledi.

Temelli, “Açlık grevinin ölümlere neden olmaması ve arkadaşlarımızı yitirmememiz için iktidara sesleniyoruz; talep çok net, tecridi sonlandırın” dedi.

Temelli ayrıca Güven’in tahliyesiyle açlık grevi arasında bir bağ kurmaya çalışanların “yanılgıya düştüklerini” de ifade etti.

Güven’den mesaj

Fotoğraf: Sertaç Kayar / Sputnik

Açlık grevi eyleminin 81’inci gününde olan Güven de bir mesaj gönderdi. Mesajı HDP Basın Bürosu paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde tahliye edilen vekil mesajında, Öcalan’a dönük tecrit kaldırılıncaya dek eylemini sürdüreceğini yineliyor.

“Tecrit bir insanlık suçudur” diyen Güven, “Bu ceberut, faşist devlet bizden bedel istiyorsa, bir Kürt kadını olarak bu bedeli seve seve vermeye hazırım. Bunun için ilk adımı ben attım ama şimdi zindanlar dolup taşıyor” ifadesini kullandı.

Eylemcilerin talebi ne?

Güven ve cezaevlerindeki tutuklular, PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, geçtiğimiz günlerde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Tutuklular Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara Barzani'yle görüştü, Kürdistan Bölgesi'ndeki partiler tepkili
Sonraki Haber
Endonezya'da sel ve heyelan: Yaşamını yitirenlerin sayısı 68'e çıktı