Ana SayfaToplumsal CinsiyetTürkiye Kadın Buluşması: 164 kadın ve LGBTİ+ örgütü yan yana geldi

Türkiye Kadın Buluşması: 164 kadın ve LGBTİ+ örgütü yan yana geldi

HABER MERKEZİ – Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla 164 kadın ve LGBTİ+ örgütü İstanbul’da yapılan Türkiye Kadın Buluşması’nda bir araya geldi. Kadınlar “Hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz” mesajı verdi.

Kadınlar Birlikte Güçlü grubunun çağrısıyla 164 kadın ve LGBTİ+ örgütü ile Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce kadın, birlikte mücadele edebilmenin yeni yollarını aramak üzere İstanbul’da düzenlenen Türkiye Kadın Buluşması’nda yan yana geldi.

Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Hüda Kaya, Filiz Kerestecioğlu ve Dilan Dirayet Taşdemir de katıldı.

“Haklarımız, Hayatlarımız, Kazanımlarımız Bizim!” sloganıyla düzenlenen etkinlik, iki gün sürecek.

Buluşmanın açılış konuşmasını ise Kadınlar Birlikte Güçlü’den Çağla Akdere yaptı.

MA’da yer alan habere göre Akdere, Türkiye’nin 40 ilinden gelen kadınlar olarak “Evde, işte, sokakta, bahçede, üniversitede, köyde, grev nöbetinde, mecliste, mahallede tezgahta, masa başında, dernekte yapmakta olduğumuz ne varsa bırakıp, geldik” dedi.

Her şeye rağmen bir arada olduklarını vurgulayan Akdere, “İtaat etmeyeceğiz”, “Evlere hapsolmayacağız” ve “Hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz” mesajları da verdi.

“Çeşitli yollarla bizi düşmanlaştırmaya çalıştıkları bu dönemde, Türkiye’de kadınların kadın hareketine, kurumlarına hala güvendiğini ve bizlerin yok sayıldığı bir kadın hareketinin ise hakiki olmadığını hatırlatacak büyüklükte ve çeşitlilikte bir buluşma gerçekleştirdik.”

Kadın dayanışmasının da altını çizen Akdere, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler bu güçle dünyayı yerinden oynatabileceğimizi biliyoruz. Bunu Arjantin’den İran’a, İzlanda’dan Amerika’ya, Polonya’dan İspanya’ya yükselen kadın isyanlarıyla, kadıların özgürlükleri bedenleri, emekleri, kimlikleri için kimlikleri durdurmasıyla gördük. Türkiye kadın hareketi olarak bu gücü burada yeniden hissediyoruz.”

Yapılan açılış konuşması sonrası buluşma basına kapalı devam ediyor.

Buluşmanın sonuç bildirgesi ise önümüzdeki hafta kamuoyuyla paylaşılacak.




Önceki Haber
İYİ Parti 7 kentte daha adayını açıkladı
Sonraki Haber
Üniversitelerde şiddet: YÖK ve İçişleri Bakanlığı'ndan ortak komisyon