Ana SayfaDünyaTürkiye’nin sınır dışı ettiği gazeteci Boersma’nın işine son verildi

Türkiye’nin sınır dışı ettiği gazeteci Boersma’nın işine son verildi

HABER MERKEZİ – Türkiye’den “El Nusra bağlantılı olduğu” gerekçesiyle sınır dışı edilen Hollandalı gazeteci Ans Boersma’nın işine son verildi.

Uzun yıllardır İstanbul’da yaşayan Hollanda’da yayımlanan ekonomi gazetesi Het Financieele Dagblad’ın Türkiye muhabiri Ans Boersma, Çarşamba günü oturma izninin süresini uzatmak üzere gerekli birimlere yaptığı başvuru sırasında gözaltına alınmış ve Perşembe günü sınır dışı edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Boersma’nın Türkiye’de “terör örgütü” kabul edilen El Nusra ile bağlantısının olduğu bilgisinin Hollanda makamlarınca kendilerine iletilmesi üzerine “önlem olarak” sınır dışı edildiğini duyurmuştu.


Hollanda: Türkiye’den gazeteci Boersma’nın iadesini istemedik


Sınır dışı edilmesi üzerine Hollanda’ya gönderilen gazeteci Ans Boersma’nın işine son verildiği öğrenildi.

Het Financieele Dagblad (FD) gazetesi, “Türkiye’deki rolü hakkında yeterince dürüst davranmadığı” gerekçesiyle Boersma’nın işine son verildiğini açıkladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre FD gazetesinin genel yayın yönetmeni Jan Bonjer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Zor bir ülkeye, genç bir gazeteci olarak gönderiliyorsanız, güvenliğiniz için sorumluluk almak zorunda olan kişilere karşı açık olmalısınız. FD’de çalışmak isteyen biri, her şeyi açıkça masaya koyar. Ama ne yazık ki, bu olmadı” dedi.

Ans Boersma ise işten çıkarılması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, “Her şeyimi kaybettim, Türkiye’den hiçbir eşya almama izin verilmedi” diye belirtti.

Hollanda medyasına göre Boersma, 2013 yılında İstanbul’da tanıştığı El Nusra üyesi erkek arkadaşının, sahte belgelerle Hollanda vizesi almasına yardım etmekle suçlanıyor.

Ans Boersma, Pazartesi günü, eski erkek arkadaşının Hollanda’ya gelebilmesi için “evrakta sahtecilik yaptığı” iddiaları ile ilgili olarak polise ifade verecek.