Ana SayfaGüncelUğur Mumcu öldürüldüğü yerde anıldı

Uğur Mumcu öldürüldüğü yerde anıldı

HABER MERKEZİ – Bundan 26 yıl önce öldürülen gazeteci Uğur Mumcu için Ankara’daki evinin önünde anma töreni düzenlendi. Mumcu ayrıca İstanbul ve başka birçok şehirde de anıldı.

24 Ocak 1993’te Ankara Karlı Sokak’taki evinin önünde, aracına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu, öldürülüşünün 26’ncı yılında anıldı.

İlk anma töreni Batıkent’te yapıldı. Ankaralılar “Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi” pankartı ile slogansız olarak yaklaşık 3 kilometre Uğur Mumcu Parkı’na yürüdü.

Ardından ikinci tören için Mumcu’nun katledildiği evinin bulunduğu Uğur Mumcu Sokağı’na geçildi.

Törene Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu ve çocukları Özgür Mumcu, Özge Mumcu-Aybars’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetçiler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Uğur Mumcu ve onun gibi pek çok düşünür katledildi ve bu katillerin bulunması gerekirdi. Ama bu yapılmadı. Siyasal iktidarlar görevlerini yerine getirmediler” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Siz Uğur Mumcu’nun katillerini bulmuyorsunuz ama devletin istihbarat örgütlerini başka bir amaçla kullanıyorsunuz” diyerek siyasal iktidarı eleştirdi.

Mumcu’nun okurları ve sevenleri ellerindeki kırmızı karanfilleri ve mumları bombanın patladığı noktadaki anıta bıraktı.

Türküler eşliğindeki anma Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, çocukları Özge ve Özgür Mumcu ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anıta karanfil bırakması ile devam etti.

Tören, 1 dakikalık saygı duruşu ile son buldu.

İstanbul ve diğer şehirlerde de anma

Ayrıca İstanbul Harbiye’de de Mumcu anıldı. Harbiye’de düzenlenen törenin yanı sıra Beşiktaş’taki Uğur Mumcu anıtı önünde de anma yapıldı.

CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Burak Tanış, “26 yıl önce bugünleri bize anlatmış, uyarmıştı. Savunduğu fikirlerden hiç bir zaman tereddüt etmemiş, geri adım atmamıştı” dedi.

Ankara ve İstanbul’un yanı sıra İzmir, Mersin, Edirne, Malatya, Zonguldak’ta da anma etkinlikleri düzenlendi.


Bu haber Cumhuriyet ve bianet’ten derlenmiştir.
Previous post
3 bin 500 çalışanı var: Pamukkale Turizm iflas etti
Next post
Açlık grevindeki Leyla Güven'in 17 gün önceki hali