Ana SayfaGüncelYerel seçimler: İmamoğlu’ndan ‘Kanal İstanbul’ açıklaması

Yerel seçimler: İmamoğlu’ndan ‘Kanal İstanbul’ açıklaması

HABER MERKEZİ – CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmamoğlu, ‘Kanal İstanbul’ projesine ilişkin yaptığı açıklamada “Şehrin böyle bir önceliği yok” dedi ve ekledi: “Bu şehrin her yıl en az 50-55 kilometre metro üretmesi lazım. Bunun 3’te 1’ini başaramadılar. Konu bu, bunu çözelim.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İkitelli’de sanayicilerle görüştü.

Bir sanayicinin “Kanal İstanbul Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt veren İmamoğlu, “Bu şehrin böyle bir önceliği yok. Bu kavrama muhtaç olma gibi bir kavram yok” dedi ve şöyle devam etti:

“Bakın ben İstanbul araştırmaları yapıyorum. Bu şehirde 40 bine yakın binanın deprem riski var, mülteci sorunu var. Bu kentin keyfi olsa inanın, Kanal İstanbul’u konuşuyor olsak derim ki oturalım tartışalım. İnanın ben bu konunun tartışacak, tek bir dakikasını bile boş buluyorum. Bunu otursunlar hep birlikte analiz edelim. Bu konunun bilimsel tarafını da konuşurum onu da söyleyeyim. 3 buçuk 4 milyar metreküp hafriyatın olduğu, bu hafriyatla birlikte hafriyatın nereye gideceği belli olmayan projeciler sonuç üretiyorlar. Diyorlar ki ‘Marmara’nın içine Küçükçekmece’nin ağzına ve Avcılar’ın önüne Büyükçekmece gölünün ağzına 3 tane ada yapalım.’ Projede bunlar var. Neresi bu adalar, deprem hattı kuşağının tam üstüne.”

“Bu şehrin böyle bir alaboraya böyle bir travmaya ihtiyacı vallahi de billahi de yok” diyen İmamoğlu, yanlış yatırımın yanlış zamanda yapılmasının büyük sıkıntılara neden olacağını söyledi.

“Bugün olduğu gibi. Doğan cari açıkların belki de birçoğu yanlış yatırımların, yanlış zamanda yapılmasından kaynaklı. Şehirler açısından da birçok sorun doğuyor. Bakın bu şehrin her yıl en az 50-55 kilometre metro üretmesi lazım. Bunun 3’te 1’ini başaramadılar. Konu bu, bunu çözelim.”

Yıldırım: Kanal İstanbul bir imar projesi değil

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Meclis Başkanı Binali Yıldırım ise dün gece katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin ‘Kanal İstanbul’un bir imar projesi olmadığını, bir “su yolu projesi” olduğunu savunmuştu.

“Bizim yapacağımız Kanal İstanbul, Marmara’yı Karadeniz’e bağlayacak bir su yolu. İstanbul’un sadece yüzde 20’si yerleşim yeri, geriye kalan yeşil alan.

“Yeşil alana İstanbul’a erişim yok. Şehir içinden yeşil alanlara çıkışlar olacak. İstanbul’un derelerini orman sahasıyla birleştireceğiz, insanlar akın akın gelip vakit geçirecekler. Kanal İstanbul’da insanların nefes alacağı, piknik yapacağı şehrin sıkıcı ortamından uzaklaşacağı bir mekan haline gelecek.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Selçuk: Temel liselerin yerine ne koyacağımızı önümüzdeki haftalarda açıklayacağız
Sonraki Haber
Bilgen: Kars'ı ilgisizlikten ve sahipsizlikten kurtaracağız