Ana SayfaGüncelYıldırım: Adaylığım resmen açıklandığında istifa edeceğim

Yıldırım: Adaylığım resmen açıklandığında istifa edeceğim

HABER MERKEZİ – AKP’nin İstanbul belediyesi adayı olduğu halde Meclis başkanlığını bırakmamakta ısrar eden Binali Yıldırım, yaptığı yeni bir açıklama ile 18 Şubat’ta görevinden istifa edeceğini açıkladı. CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun Yıldırım’ın istifa kararına ilişkin yorumu “Doğru yolu buldu” oldu. İmamoğlu, “Bence şimdiden istifasını vermesi lazım” diye de ekledi.

AKP’nin İstanbul adayı TBMM Başkanı Binali Yıldırım, adaylığı resmen açıklandığında Meclis’teki görevinden istifa edeceğini açıkladı.

AKP’nin İstanbul belediyesi adayı olduğu halde Meclis başkanlığını bırakmamakta ısrar eden Yıldırım, daha önce “Seçim siyasi faaliyet değildir” demişti.

Ancak Yıldırım yaptığı son açıklama ile, “Partim müracaatı yaptığı zaman aynı anda Meclis Başkanlığı’ndan ayrıldığıma dair dilekçemi vermiş olacağım” dedi.

Yıldırım’ın çokça tartışılan ‘istifa’ konusuna dair CNN’de yaptığı açıklama şöyle:

“Benim istifa meselesiyle vatandaşın gündeminin işgal edilmesine canım çok sıkılıyor… Kaldı ki ben resmen aday bile değilim. Partim aday göstereceğini açıklamış. Yapılmayan bir işlem üzerinden bir tartışmanın gidiyor olması çok rahatsız edici bir şey.

“İlk defa açıklıyorum, kararını verdim. Adaylık müracaatım yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığı görevimi bırakacağım. Partim müracaatı yaptığı zaman aynı anda Meclis Başkanlığı’ndan ayrıldığıma dair dilekçemi vermiş olacağım.

“Benim için Meclis Başkanlığı meselesi 18 Şubat tarihi itibariyle tamamdır, orada görevimi tamamlamış olacağım ve ondan sonra seçime kadar tam kapasite İstanbul’la, İstanbullularla, İstanbul’un sorunlarıyla İstanbul kampanyasıyla vaktimi geçirmiş olacağım.”

İmamoğlu: Doğu yolu buldu

Yıldırım’ın Meclis başkanlığını bırakmadan aday olmasına hem anayasal tarafsızlık zorunluluğuna hem de siyasi ahlaka uymadığı gerekçesiyle itiraz ediliyordu.

Yıldırım’ın istifa kararının ardından konuşan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “Doğru yolu buldu, bence şimdiden vermesi lazım, anayasa maddesi netti zaten” dedi.

Bahçeli: AKP’nin adayını destekleyeceğiz

Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı’ndan istifa kararının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den konuya ilişkin açıklama geldi.

Seçim Koordinasyon Merkezi’nde AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki’ne yaptığı ziyaret sonrası konuşan Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimlerinde AKP’nin adayını destekleyeceklerini söyledi.

“Geçmişte Binali Yıldırım’a destek verirken aday çıkartmamayı düşünmüştük. Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi kimi Meclis Başkanı adayı olarak takdim ederse MHP o adaya Meclis’te destek verecektir. Bunun A’sı B’si kişisi ötesi yoktur.”