Ana SayfaGüncelYSK’den ‘seçmen taşıma’ açıklaması

YSK’den ‘seçmen taşıma’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Yüksek Seçim Kurulu, “Beyan ettiği yerde oturmayan seçmenlerin kaydı dondurulacak” açıklamasında bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamaya göre, yapılan tahkikat sonucu beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak.

Bu durumda seçmenlerin askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacakları bildirildi.

YSK’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere ilişkin bazı bölgelerde seçmen hareketinin olduğu ve bu hareketin muhtarlık seçimlerini etkilemeye yönelik yapıldığına ilişkin basında haberler yer aldığı belirtildi.

Bazı ilçe seçim kurulu başkanlıkları ile siyasi partilerden de bilgiler ulaştığının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır. Bu nedenle seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur.”


CHP tespit etti: Adalar’da ‘500 hayali seçmen’ var, yıkılmış evlerde bile kayıt gözüküyor

Seçmen listeleri askıda: Şırnak’ta 6 ayda 5 bin 616 yeni seçmen oluşmuş

Her yıl dışarıya göç veren Beytüşşebap’ta bin 398 yeni seçmen oluşmuş

Previous post
Erdoğan, AKP'nin Kocaeli adaylarını açıkladı
Next post
Gerekçe geçim sıkıntısı: Son beş yılda 1 milyonu aşkın öğrenci okulu bırakmak zorunda kaldı