Ana SayfaCezaevleriZehra Doğan: Üzülmesin diye Sise anaya rapor sonucunu söylemedik

Zehra Doğan: Üzülmesin diye Sise anaya rapor sonucunu söylemedik

HABER MERKEZİ – Tutuklu gazeteci ve ressam Zehra Doğan, aynı koğuşta kaldığı hasta tutuklu Sise Bingöl’ün durumunun ağırlaştığını bildirdi, ATK’nin raporunu üzülmesin diye Bingöl’e söylemediklerini ifade etti.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı döneminde yaptığı haber ve çizdiği resimler gerekçe gösterilerek tutuklanan Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan kadın haber ajansı JINHA’nın editörü Zehra Doğan, 25 Ekim 2018 tarihinde Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Tarsus T Tipi Kapalı Kadın Cezaevi’ne sevk edilmişti.

Tutuklu gazeteci ve ressam Zehra Doğan, kendisiyle aynı koğuşta kalan 85 yaşındaki hasta tutuklu Sise Bingöl’ün sağlık durumuna ilişkin Mezopotamya Ajansı’na mektup gönderdi.

Bingöl’ün durumunun gittikçe kötüleştiğini aktaran Doğan’ın gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Sise ananın ATK’deki (Adli Tıp Kurumu) işlemleri bitti. Kalabilir raporu vermişler. Durumu çok kötü, sürekli öksürüyor. Gece hiç uyumuyor. Tansiyonu çok yüksek ve hiç yemek yiyemiyor. Durumunu yazdığımız mektuba el koydular. Sürekli olarak kadını oyaladılar ve çıkacağını söylediler şimdi de kalabilir diyorlar. Üzülmesin diye ona söylemedik.”

Diğer yandan Doğan’ın çizdiği Sise Bingöl ile koğuşlarında kalan Dersim bebeğin resmi ise sosyal medya hesabından yayınlandı.

“Numara yapıyor, cezaevinde kalabilir”

Geçtiğimiz günlerde Mersin Üniversitesi’nde yapılan tetkiklerde “Yüzde 97 bedende fonksiyon kaybı var, cezaevinde kalması hayati tehlike oluşturur” denilen Sise Bingöl’e ilişkin rapor hazırlayan ATK, “Kendini kötü gösterme çabasındadır, cezaevinde kalabilir” yönünde rapor düzenlemişti.


Adli Tıp’ın Sise Bingöl raporu: “Numara yapıyor, cezaevinde kalabilir”




Önceki Haber
Gelir vergisinde sermayeye 'artan oranlı' kaynak aktarımı
Sonraki Haber
Zühtü Arslan yeniden AYM Başkanı