Ana SayfaGüncel16 aydır tutukluydu: Gazeteci Temel hakkında tahliye kararı

16 aydır tutukluydu: Gazeteci Temel hakkında tahliye kararı

HABER MERKEZİ – ETHA muhabiri İsminaz Temel’in tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapıldı. Mahkeme, 16 aydır tutuklu bulunan Temel hakkında tahliye kararı verdi.

Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabirleri İsminaz Temel ve Havva Cuştan ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarının da aralarında bulunduğu üçü tutuklu 23 kişinin, “Örgüt üyeliği” ve “Örgüt propagandası” iddiasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Tutuklu gazeteci İsminaz Temel ve Havva Cuştan ile avukatların katıldığı duruşmada, savcıdan mütalaası soruldu.

Savcı, tutuklu olarak yargılananların tutukluluk hallerinin ve ‘adli kontrol’ şartının devamını talep etti.

Gazeteci Temel ise savunmasında, “Dosyaya konulan yeni bir delil ya da yeni bir ifade yok. Bir buçuk yıldır aynı şeyleri tekrar ediyorum. Ben bir gazeteciyim, mesleğimi yerine getirdim” dedi.

Temel’in avukatlarından Özcan Kılıç da, “Bazı belgeler ve ara kararların beklenmesi tutukluluğun uzamasına yöneliktir. Söz konusu belge ve kararlar sonucu değiştirecek nitelikte değiller” diye belirtti.

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, gazeteci İsminaz Temel hakkında tahliye kararı verdi.

Temel için ‘adli kontrol’ şartı ve ‘yurt dışına çıkış yasağı’ koyan mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan diğer iki kişinin tutukluluklarının devamına hükmetti.

Davanın bir sonraki duruşması 24 Nisan günü yapılacak.

Davanın Temmuz ayında görülen ilk duruşmasında gazeteci Havva Cuştan ‘adli kontrol’ şartıyla tahliye edilirken, aynı davada yargılanan avukatlar Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar ise davanın 2’nci duruşmasından önce serbest bırakılmıştı.


Punto24 Dava Takip’in Twitter hesabından derlenmiştir.