Ana SayfaDünya2018’de Avrupa’da kızamık vakaları üç kat arttı

2018’de Avrupa’da kızamık vakaları üç kat arttı

HABER MERKEZİ – Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasına göre, Avrupa’da kızamık vakalarının 2018 yılında bir önceki yıla göre üç kat arttığını ve 72 kişinin kızamıktan yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü, çok bulaşıcı bir hastalık olan kızamığın dünya genelinde yayıldığı uyarısında bulundu.

Örgüt tarafından açıklanan raporda, 2018’de Avrupa’da kızamık vakalarının önceki yıla göre üç kat artarak 82 bin 596’ya ulaştığı belirtildi.

Avrupa genelinde Ukrayna 53 bin 218 vaka ile başı çekti. Sırbistan’da 5 bin 76, İsrail’de 2 bin 919, Fransa’da 2 bin 913 ve İtalya’da 2 bin 517 kişi kızamığa yakalandı. Türkiye’de ise 557 vaka tespit edildi.

Raporda, öksürük, hapşırma ve kişisel temas nedeniyle bulaşan hastalık karşısındaki en korunmasız grubu aşı olmamış çocukların ve hamile kadınların oluşturduğu kaydedildi.

Aşılama oranlarındaki artışa kızamık yayılıyor

DW Türkçe’nin haberine göre Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa ofisi direktörü Dr. Zsuzsanna Jakab, “2018 yılındaki tablo, aşılama oranlarındaki artış hızının, kızamığın yayılmasını durdurmakta yetersiz kaldığını gösteriyor” dedi.

Dr. Jakab, “Dünya Sağlık Örgütü’nün önümüzdeki beş yıl için öngördüğü küresel düzlemde daha sağlıklı toplumlara ulaşma hedefi, yerel düzlemde çalışmazsak gerçekleştirilemez. Her bireyi kolayca kaçınılabilecek hastalıklardan daha iyi koruyabilmek için daha fazla ve daha iyi çalışmak zorundayız” diye konuştu.

Previous post
Kartal’da çöken bina: Enkaz altında kalan 35 kişiden 21'i yaşamını yitirdi
Next post
Burak Çevik’in yeni filmi “Aidiyet”ten ilk görüntüler