Ana SayfaGüncel75 yaşındaki Şahin’e ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla ceza: Erdoğan’ın hayatını okuyup özet çıkaracak

75 yaşındaki Şahin’e ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla ceza: Erdoğan’ın hayatını okuyup özet çıkaracak

HABER MERKEZİ – “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla yargılanan Ali Şahin’e ‘kitap okuma cezası’ verildi. 75 yaşındaki Şahin, Erdoğan hakkında bir kitabın da aralarında bulunduğu 24 kitabı okuyup özetini çıkaracak.

İstanbul’un Maltepe ilçesi Çınarcık Mahallesi’nde bir kahvehanede “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ettiği iddiasıyla 75 yaşındaki Ali Şahin hakkında soruşturma başlatıldı.

İfadesinin ardından İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne tutuklama talebiyle sevk edilen Şahin, ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Şahin, Denetimli Serbestlik Bürosu’na gittiğinde ise hakkında “kitap okuyup özet çıkarma cezası” verildiğini öğrendi.

Mahkemenin verdiği kitaplar arasında “Bir Liderin Doğuşu: Recep Tayyip Erdoğan” isimli kitap da yer alıyor.

Bu kitabın yanı sıra 24 kitaplık listede, Ömer Seyfettin, Necip Fazıl Kısakürek, Turgay Güler, Abdulkadir Selvi, George Orwell ve Mustafa Kemal Atatürk’e ait kitaplar bulunuyor.

Kararı Oda TV’den Caner Taşpınar’a değerlendiren Ali Şahin, “Avukatım karara itiraz etti, ancak ben kitapları kısa sürede temin edip okumaya başlayacağım. Ben 75 yaşındayım. Bu işlerle uğraşmak istemem” açıklamasında bulundu.

Şahin’e verilen listedeki kitaplar şöyle: