Ana SayfaDünyaABD’de altı polis, arabasında uyuyan bir siyah erkeği vurarak öldürdü

ABD’de altı polis, arabasında uyuyan bir siyah erkeği vurarak öldürdü

HABER MERKEZİ – ABD’de arabasında uyuyan bir siyah erkek, altı polis tarafından uyarı dahi yapılmadan vurularak öldürüldü. Hayatını kaybeden McCoy’un yakınları, bölgede siyahlara yönelik polis şiddeti vakalarının çokluğuna işaret ederek, “Bir ölüm mangası tarafından zalimce öldürüldü” diye konuştu.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde Willie McCoy isimli 20 yaşındaki bir siyah erkek, arabasında uyurken polisler tarafından öldürüldü.

Cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, altı polisin yalnızca birkaç saniye içerisinde 10’dan fazla kez ateş ettiği, ateşin kesilmesinin ardından da uyarıda bulunduğu görülüyor.

Ne oldu?

Gazete Duvar’ın haberine göre Willie Bo adıyla da tanınan Willie McCoy, hazır gıda zinciri Taco Bell’in şubesinin önüne park ettiği arabasında uyuması üzerine Taco Bell çalışanları polise haber verdi.

Olay yerine gelen polisler, McCoy’un kucağında silah olduğunu görünce destek istedi.

Bunun üzerine arabanın önü ve arkası devriye arabalarıyla kapatıldı.

Polisin iddiasına göre, McCoy’u uyandırmaya çalışırlarken, McCoy ‘hızlıca ellerini silahına götürdü’ ve bunun üzerine ‘kendi güvenliklerinden endişe eden’ polisler ateş etmeye başladı.

Ancak polisin bu açıklaması, McCoy’un ailesi ve yakınları tarafından inandırıcı bulunmuyor.

Bölgede özellikle siyahlara yönelik birçok polis şiddeti vakası olduğuna dikkat çeken McCoy’un ağabeyi Marc McCoy, barışçıl bir çözüm bulunması için polislerden hiçbir adım atılmadığına dikkat çekti.

Marc McCoy, “Bir ölüm mangası tarafından zalimce öldürüldü. İnfaz edildi. Ona o kadar çok ateş ettiler ki” diye tepki gösterdi.

The Guardian’a konuşan Marc McCoy ayrıca “Polis önce ateş etmek ve zarar vermek için eğitiliyor. Siyah insanlara saygı duymuyorlar” dedi ve bu durumun ABD’de geniş bir kesim tarafından kabul gördüğüne vurgu yaptı.

McCoy’un kuzeni David Harrison ise, “Bu video bana Amerika’da siyah veya beyaz kimsenin güvende olmadığını gösteriyor. Eğer arabaya servis yapılan bir restoranda uyuyakalırsanız, tıpkı Willie Bo gibi öldürülebilirsiniz” diye konuştu.

Previous post
İspanya erken seçime gidiyor
Next post
CHP'li Kadıgil: Regl olduğumuz için vergi ödemek istemiyoruz