Ana SayfaGüncelAçlık grevindeki Güven için sanatçılardan şarkı: “Leyla”

Açlık grevindeki Güven için sanatçılardan şarkı: “Leyla”

HABER MERKEZİ – 92 gündür açlık grevinde olan HDP Milletvekili Leyla Güven’e destek amacıyla çok sayıda sanatçı tarafından “Leyla” isimli bir şarkı seslendirildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in “PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması” talebi ile cezaevinde başlattığı ve tahliyesinin ardından evinde sürdürdüğü açlık grevi eylemi 92’nci gününde.

HDP’li milletvekilinin yanı sıra cezaevlerinde 300’e yakın tutuklu da süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde. Leyla Güven ve tutuklular Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.

Diğer yandan Güven’e destek amacıyla birçok sanatçı tarafından “Leyla” isimli bir şarkı seslendirildi.

Fuat Kav’ın kaleme aldığı şarkıyı seslendiren sanatçılar ise şöyle: Elenore Fourniau, Deniz Deman, Nilgün Başözdeş, Leman Stehn, Baran Bozyel, Nuray Balık, Ruken Yılmaz, Binewş Roj, Berivan Barcadurmuş, Gülistan Mousa, Perwin Ali, Sevdar Mousa, Xelil Xemgin, Ozan Seyidxan, Ozan Cömert, Ozan Emekçi, Ozan Serdar, Ferhat Tunç, Ozan Dilovan, Hesen Şerif, Necmeddin Xulamî, Rotînda Yetkiner, Baran Tezkorkmaz, Cuma Soner ve Diyar Dersim.

Şarkı için yapılan klipte Leyla Güven’in görüntülerinin yanı sıra dünyanın birçok yerinde mücadele eden kadınlara dair görüntülere de yer verildi.

Açlık grevindeki Leyla Güven de Twitter’dan bu şarkıyı paylaştı.

“Leyla” isimli şarkının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Previous post
CHP Siverek’te diğer adayları ölümle tehdit eden Bucak’ı aday gösterdi
Next post
İstanbul'da 8 katlı bina çöktü