Ana SayfaGüncelAkşener’den ‘silahlanın’ diyen Sedat Peker’e tepki, Soylu’ya çağrı

Akşener’den ‘silahlanın’ diyen Sedat Peker’e tepki, Soylu’ya çağrı

HABER MERKEZİ – İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ‘Cumhur İttifakı’na destek ve silahlanma çağrısında bulunan Sedat Peker konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu göreve davet etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘Cumhur İttifakı’na desteğini açıklarken “silahlanma” çağrısı yapan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e tepki gösterdi.

Akşener, söz konusu çağrıya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da göreve çağırdı.

Partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, şunları söyledi:

“Bu tür çağrılar, bu tür davranışlar İçişleri Bakanlığı’nın görevini yapmadığı anlamına gelir. İçişleri Bakanlığı bu iradeyi koymadığı taktirde kaos çıkar. Bu tür gruplar insanlar cesaret alır. O zaman sokağın dili konuşmaya başlar. Bu da Türkiye açısından son derece yanlış, son derece kötü bir iştir. İçişleri Bakanlığı ve Sayın Bakanı ben göreve davet ediyorum. Böyle bir şey olmaz. Türkiye’nin huzura ihtiyacı var.”

Sedat Peker ne demişti?

Pazartesi günü İstanbul’un Ataşehir ilçesinde katıldığı bir etkinlikte konuşan Sedat Peker, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) oluşan ‘Cumhur İttifakı’na destek ve silahlanma çağrısında bulunmuştu.

“Biz bu vatanın delileriyiz, fedaileriyiz” ifadesini kullanan Peker, “Şimdiden seçimlerde YSK’yı tanımadıklarını söylüyorlar, seçim sonucuna göre insanları, partililerini sokaklara dökecekler. Bunun amacı terör örgütleri mensuplarının da o partililerin arasına katılıp ülkeyi yakmaları ve yıkmalarıdır. Polisimiz, askerimiz güçlüdür ancak bu ülkenin evlatları da bu ülkenin sokaklarını koruyacaklar” şeklinde konuşmuştu.




Önceki Haber
‘Jiyan’: Türkiye’nin ilk kadın semt pazarı Diyarbakır'da
Sonraki Haber
Erdoğan: İş Bankası Hazine'nin malı olacak