Ana SayfaEkonomiAlbayrak’a göre enflasyonun müsebbibi gıda fiyatları: Bu gıda terörü, boğaza operasyon

Albayrak’a göre enflasyonun müsebbibi gıda fiyatları: Bu gıda terörü, boğaza operasyon

HABER MERKEZİ – Yüzde 20’nin üzerine çıkan enflasyondan gıda fiyatlarını sorumlu tutan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak “gıda terörü” tabirini kullandı, “artan gıda fiyatlarına karşı adım atacaklarını” söyledi. Ekonomistler enflasyonla mücadele için alınan tedbirlerin ‘pek bir işe yaramadığını’ dile getirse de Albayrak bu konuyla ilgili olarak da “Her sektör aynı katkıyı vermedi ama psikolojik etkisi önemli oldu” dedi.

Gıda fiyatları cep yakarken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan “Adım atacağız” açıklaması geldi.

Ankara’da gazetecilere konuşan Albayrak, artan gıda fiyatlarına yönelik alacakları önlemleri açıklarken, “gıda terörü” tabirini kullandı.

Albayrak, “Bu, milletin boğazına operasyon. Birileri sırf muhalefet olsun diye gıdada spekülasyon yapıyor” diye konuştu.

Ocak ayında enflasyon yüzde 1,06 artarak yüzde yıllık bazda 20,35’e çıkmıştı. Albayrak bundan da gıda fiyatlarını sorumlu tuttu: “Ocak’ta gıda enflasyonu olmasa aylık enflasyon yüzde -0,43 olacaktı.”

Albayrak’ın gıda fiyatlarındaki artışa karşı “Alacağız” dediği önlemler ise şöyle:

“Tarladan sofraya koordine edecek bir zincir oluşturulacak.

“Bu hafta seracılık yapılandırma planı açıklayacağız. Kamu olarak seracılıkta stratejik bir yapılandırma sürecine gidiyoruz. Bu konuda Ziraat Bankası ile çalışmalara başladık.”

Enflasyonla mücadelenin “psikolojik” etkisi olmuş

Ekonomistler hükümetin enflasyonla mücadele için aldığı tedbirlerin ‘pek bir işe yaramadığını’ dile getirse de Albayrak, enflasyonla mücadele programının ‘istenilen faydaya ciddi ölçüde katkı sağladığını’ söyledi.

Albayrak, “Her sektör aynı katkıyı vermedi ama psikolojik etkisi önemli oldu. Hatta yurt dışından da bu süreç ile ilgili örnek olarak bizden çalışmalar istendi” dedi.