Ana SayfaGüncelAntep’te aynı mahallede iki ayrı patlama

Antep’te aynı mahallede iki ayrı patlama

HABER MERKEZİ – Antep’te aynı mahallede iki ayrı noktada patlamalar meydana geldi. Valilik’ten yapılan açıklamada, dördü hafif beş kişinin yaralandığı duyuruldu.

Antep’in Şahinbey ilçesinde Şeyhmus Karakuş’un kullandığı 27 H 0407 plakalı özel halk otobüsü, İstiklal Mahallesi Şehit Adnan Şahin Caddesi’nde seyir halindeyken, üzerinden geçtiği bir rögar kapağı patladı.

Patlamanın etkisiyle savrulan ve ön tarafı havaya kalkan otobüsteki iki yolcu yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

DHA’nın haberine göre patlamanın etkisiyle çevredeki bazı ev ve iş yerlerinin de camları kırılırken, ilk incelemeler sonucu patlamaya metan gazı sıkışmasının neden olduğu belirlendi.

NTV’nin haberine göreyse bu patlamanın hemen ardından yakınlardaki 6 Nolu Sokak’taki 3 katlı bir binada da patlama meydana geldi.

Binanın giriş ve birinci katında büyük çaplı hasar oluşurken, patlamanın nedeni bulmak için GAZDAŞ ekipleri çalışma başlattı.

Valilik’ten açıklama

Patlamalara ilişkin Gaziantep Valiliği’nden açıklama yapıldı.

Açıklamada, iki ayrı patlamanın ilk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı olduğu, dördü ağır olmak üzere beş kişinin yaralandığı duyuruldu.

“Gaziantep ili Şahinbey ilçesi İstiklal Mahallesinde 12 Şubat 2019 tarihinde 14.00 sularında birisi 2 katlı evin zemin katında diğeri rögarda meydana gelen iki ayrı patlamanın ilk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı olduğu tespit edilmiştir.

Olayda 4’ü hafif toplam 5 kişi yaralanmıştır. Yaralılar Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Ersin Aslan Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Belediye, AFAD, itfaiye ve doğalgaz firması yetkililerinin müdahil olduğu olayda gerekli tedbirler alınmıştır.”




Önceki Haber
Filmmor Kadın Filmleri Festivali 7 Mart'ta başlıyor
Sonraki Haber
Leyla Güven HDP'nin Meclis grup toplantısından seslendi