Ana SayfaEkolojiAyvacık’ta deprem: 100’e yakın yapıda hasar var, okullar tatil

Ayvacık’ta deprem: 100’e yakın yapıda hasar var, okullar tatil

HABER MERKEZİ – Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Ege ve Marmara bölgelerinde de hissedilirken, Ayvacık’ta 100’e yakın yapıda hasar var. Ayrıca ilçede okullar tatil edildi.

Merkez üssü Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi olan bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi, dün akşam saat 21.23’te meydana gelen depremin büyüklüğünün 5.4, derinliğinin de 7.3 km olduğunu duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıkladı.

Çanakkale’de meydana gelen sarsıntı, İstanbul ve İzmir’in de aralarında olduğu Marmara ve Ege bölgelerindeki birçok şehirde de hissedildi.

Can kaybı yok, onlarca binada hasar var

Depremde yaşamını yitiren ya da yaralanan yok ancak onlarca binada hasar oluştu.

Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, Ayvacık’ta 15, il merkezi ve diğer ilçelerde ise altı kişinin deprem korkusuyla hastaneye başvurduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Depremin ardından bölgede büyüklükleri 3,6 ile 1,0 arasında 46 adet artçı deprem meydana gelmiş olup, deprem aktivitesi takip edilmektedir” diye belirtildi.

Valiliğin açıklamasına göre 100’e yakın yapıda ise hasar oluştuğu da kaydedildi:

“Depremin ardından Ayvacık ve köylerinden elde edilen saha tarama bilgilerine göre; Adatepe köyünde 2 konutun; Ahmetçe köyünde 1 cami, 1 okul, 8 boş bina ve 12 konutun; Akçin köyünde 1 ahır ve 3 konutun; Baharlar köyünde 2 konutun; Çaltı köyünde 3 konutun; Dibekli köyünde 1 boş bina ve 8 konutun; Güzelköy köyünde 7 konutun; Kayalar köyünde 7 boş bina ve 6 konutun; Kısacık köyünde 6 konutun; Sazlı köyünde 4 ahır, 1 cami, 9 boş bina ve 5 konutun; Misvak köyünde 1 konutun ve Süleymanköy köyünde 2 konutun; duvarlarında çatlaklıklar, eski ve boş binalarda duvar yıkılmaları ve hasarlar olduğu ön bilgi olarak elde edilmiştir.”

Okullar tatil

Deprem nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildiği de öğrenildi.

Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ilçe genelindeki okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve liselerin bir gün tatil edilmesini kararlaştırdı.

Previous post
AP Dışişleri Komisyonu: Türkiye ile müzakereler askıya alınsın
Next post
Mersin'de 5 katlı bina çöktü