Ana SayfaEğitim‘Barış imzacısı’ akademisyene verilen ‘şehit ailesini ziyaret cezası’ iptal edildi

‘Barış imzacısı’ akademisyene verilen ‘şehit ailesini ziyaret cezası’ iptal edildi

HABER MERKEZİ – ‘Barış imzacısı’ akademisyen Gülsün Güvenli’ye verilen ‘şehit ailesini ziyaret etme cezası’ mahkeme tarafından kaldırıldı.

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza attığı için “örgüt propagandası” yapmakla suçlanan akademisyen Dr. Gülsün Güvenli’ye 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmiş, mahkeme, hükmün açıklamasını geri bırakılmasına karar vermişti.

Ayrıca mahkeme, Güvenli’nin bir ‘şehit ailesini ziyaret etmesi’ hükmünü de getirmişti.

Güvenli’nin avukatları dava sonrasında karara yazılı olarak itiraz etmişti.

37’nci Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma savcısı Alaattin Çolak’ın itirazı üzerine yükümlülüğün kaldırılmasına karar verdi.

bianet’te yer alan habere göre kararda Güvenli’ye başka herhangi bir yükümlülük verilmesine yer olmadığına da hükmedildi.

Ne olmuştu?

10 Mart 2016’da 1100’ün üzerinde akademisyen Kürt illerindeki yasak ve şiddete son verme ile müzakereleri başlatma çağrısının yer aldığı “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini kamuoyu ile paylaştı. Sonraki katılımlarla imza sayısı 2212’yi buldu.

Bildirinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademisyenleri hedef aldı, “Aydın falan değilsiniz, karanlık ve cahilsiniz” dedi.

Bunun üzerine imzacı akademisyenler hakkında tutuklamalara varan baskıların startı verildi.

Akademisyenler hakkında Savcı İsmet Bozkurt’un hazırladığı iddianame ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) “örgüt propogandası” fiilini düzenleyen 7/2 maddesinden dava açıldı.

Dava açılan isimlerden biri olan akademisyen Dr. Gülsün Güvenli’nin yargılandığı davada kendisi hakkında ‘şehit ailesini ziyaret etme cezası’ da verilmişti.

Kararda, “5 Ağustos 2015 tarihinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde silahlı saldırı sonucu PKK tarafından şehit edilen komiser Ahmet Çamur’un eşi Gökçen Çamur ve ailesine başsağlığı ve taziye ziyaretinde bulunmakla yükümlü tutulmasına, kararın infazının takibinin Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünce yerine getirilmesine karar verildi” denilmişti.

Kararın açıklanmasının ardından Güvenli, “Onur duyarım. Ben bütün ölümlere karşıyım. Bildiriyi de bu amaçla imzaladım” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
3 yılın ardından: Amedsporlu taraftarların deplasman yasağı kalktı
Sonraki Haber
Savcı ÇHD ve HHB'li avukatlara 'örgüt üyeliği'nden ceza istedi