Ana SayfaManşetBaşkentin göbeğinde polisten gözaltına aldığı kadın öğrenciye cinsel saldırı

Başkentin göbeğinde polisten gözaltına aldığı kadın öğrenciye cinsel saldırı

HABER MERKEZİ –TAYAD’ın dün Ankara’da yaptığı eylemde bir polis, gözaltına almaya çalıştığı kadını taciz etti. Cinsel saldırı anları fotoğraf karelerine anbean yansırken, TJA yazılı açıklama ile tepki gösterdi, polisin görevden alınmasını istedi. CHP’li Tanrıkulu da Adalet ve İçişleri bakanlarına “Bu polis memuru derhal açığa alınmalı, soruşturma başlatılmalı ve tutuklanmalıdır” diye seslendi.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’nin (TAYAD) dün Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı eylemde bir polis bir eylemciyi gözaltına alırken taciz etti.

Anbean tacizin fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Fotoğrafları Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ Twitter’da paylaştı. Karadağ paylaştığı fotoğrafların altına şunları yazdı:

“Bu çocuk üniversite öğrencisi. Tayad’ın Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı bir eyleme dün destek verdi. Gözaltına alındı. Ve polisin tacizine uğradı. Bu iğrenç durumu fotoğraf makinesi belgeledi. Şimdi size devrediyorum olayı.”

TJA’dan tepki

Özgür Kadın Hareketi (TJA), kadın öğrencinin polis tarafından cinsel tacize maruz bırakılmasına tepki gösterdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada cinsel saldırıya sessiz kalınmaması gerektiği belirtilerek, cinsel saldırıyı yapan polisin derhal görevden alınması gerektiği belirtildi.

Tanrıkulu: Polis tutuklanmalı

Cinsel saldırıya bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ndan geldi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Tanrıkulu, “Rezalet; Söylenecek başka bir kelime yok… Bu polis memuru derhal açığa alınmalı, soruşturma başlatılmalı ve tutuklanmalıdır” dedi.

Ne oldu?

TAYAD’ın dün Ankara Sakarya Caddesi’nde gerçekleştirdiği eylem sırasında ailelere destek veren ismi öğrenilemeyen bir kadın öğrenci, polis tarafından tacize maruz bırakıldı.

Üniversite öğrencisinin gözaltına alındığı sırada polisler tarafından cinsel tacize maruz kaldığı anlar fotoğraf karelerine yansıdı.

Söz konusu fotoğrafları, KHK ile ihraç edilen ve Yüksel Caddesi’nde “İşimi geri istiyorum” eylemi yapan Acun Karadağ sosyal medya hesabından paylaştı.

Previous post
İran: İsrail’le savaş riski çok yüksek
Next post
Bakanlık açıkladı: 15 Şubat nedeniyle 735 kişi gözaltına alındı