Ana SayfaEkonomiBaşvuru yapıldı: Kolin, Üçüncü Havalimanı hisselerini devrediyor

Başvuru yapıldı: Kolin, Üçüncü Havalimanı hisselerini devrediyor

HABER MERKEZİ – Kolin İnşaat’ın İGA’daki hisselerinin Cengiz İnşaat ile Kalyon İnşaat’a devri için Rekabet Kurulu’na başvuru yapıldı.

Kolin İnşaat’ın Üçüncü Havalimanı işletmeci firması İGA’daki hisselerinin Cengiz İnşaat ile Kalyon Havacılık-İnşaat tarafından devralınması için Rekabet Kurulu’na resmen başvuru yapıldı.

İGA’nın ortakları Cengiz İnşaat, Mapa İnşaat, Limak İnşaat, Kolin İnşaat ve Kalyon Havacılık-İnşaat yüzde 20’şer pay sahibiydi.

Görüşmeler Ocak ayında duyurulmuştu

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, söz konusu başvuru Kolin İnşaat’ın İGA Havalimanı İşletmesi, İGA Havalimanları İnşaatı Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi, İGA Güvenlik Hizmetleri, CMLKK Bilişim Teknolojileri Hizmetleri, CMLKK Liman İşletmesi ve CMLKK Gayrimenkul Yatırım İşletmeleri’nde bulunan hisselerinin devri için yapıldı.

Dünya’nın Reuters’tan aktardığı habere göre Kolin İnşaat, Üçüncü Havalimanı’nın işletmeci firması İGA’daki hisselerinin devri için şirketin ortaklarıyla görüşme içinde olduğunu Ocak ayında duyurmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Aslan Kral" geri dönüyor: Tanıtım fragmanı ve afiş yayınlandı
Sonraki Haber
Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz'ın babası: Bu bir cinayet, üzeri örtülüyor