Ana SayfaGüncelBBC ve ITV’den Netflix’e rakip geliyor: BritBox

BBC ve ITV’den Netflix’e rakip geliyor: BritBox

HABER MERKEZİ – Britanya merkezli yayın kuruluşları BBC ve ITV, Netflix’e rakip olacak ‘BritBox’ isimli online bir yayın platformu kuruyor.

Britanya merkezli iki yayın kuruluşu BBC ve ITV, online film ve dizi platformu Netflix’e rakip olacak bir yayın ağını hayata geçiriyor.

Luther ve Sherlock gibi dizileri dünya çapında tanınıp sevilen BBC ile The Crown ve Vanity Fair gibi dizilerin yapımcısı olan ITV, hem kendi yapımlarının hem de ortak yapımlarının yer alacağı bir dizi yayın platformu kuruyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre iki kurum tarafından yapılan basın açıklamasında BritBox adını verdikleri platformun kurulumunda son aşamaya gelindiğini ve rekabet kurumundan onay alma noktasına geldikleri belirtildi.

2019’un ikinci yarısında açılması planlanan platformun, ABD’li rakipleri Netflix ve Amazon ile benzer fiyatlara sahip olması bekleniyor. Basında çıkan bazı haberlere göre aylık 5 sterlin bir ücretinin olması planlanmakta.

‘Yaratıcılığın en iyisi’

ITV yöneticisi Carolyn McCall, platformun “Britanya yaratıcılığının en iyisine” ev sahipliği yapacağını dile getirdi.

ITV CEO’su McCall, internet kullanan evlerin yüzde 43’ünün BritBox’la ilgilendiğini, Netflix kullanan evlerde bu oranın yüzde 50’ye çıktığını, o yüzden bir fırsat olduğunu söylüyor.

İki kurumun Kuzey Amerika’da halihazırda BritBox kapsamında 500 bin abonesi bulunduğu belirtiliyor.

İki kanalın da halihazırda elinde bulunan ve belirli bir süre yayınların izlenmesini sağlayan kendi platformları BBC iPlayer ve ITV Hub’ın yayınlarına devam edeceği aktarıldı.

Ayrıca iki kurumun da Netflix ile önceden yaptıkları anlaşmaların devam edeceği vurgulandı.

‘Patlamak için yaratılmış bir proje’

The Guardian’dan yazar Mark Lawson ise iki kanalın da çoğu başarılı dizisini dışarıdan yapımcı şirketlere yaptırdığını, bu şirketlerin dizileri BritBox yerine Netflix’e satmak isteyebileceğini söylüyor.

Lawson’a göre bu platform başarılı olamaz, bu ‘patlamak için yaratılmış bir proje.’

Previous post
113. gün: “Devletin açlık grevlerine yaklaşımı insan hakları ihlali”
Next post
Kuru soğanda sıfır gümrük vergisinin süresi 31 Mart'a uzatıldı