Ana SayfaGüncelBeyaz Saray: ‘Barış gücü olarak’ 200 ABD askeri Suriye’de kalacak

Beyaz Saray: ‘Barış gücü olarak’ 200 ABD askeri Suriye’de kalacak

HABER MERKEZİ – Beyaz Saray, ABD’nin Suriye’den çekilmesinin ardından yaklaşık 200 askerin bir süre daha ülkede kalacağını duyurdu.

ABD’nin Suriye’den askerlerinin çekmesinin ardından yaklaşık 200 askerin bir süre daha ülkede kalacağı duyuruldu.

Açıklamayı yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, “Barış gücü olarak yaklaşık 200 kişilik bir ekip, bir süre daha Suriye’de kalacak” dedi.

Sanders, söz konusu askerlerin hangi bölgede ve ne kadar süreyle kalacağına ilişkin ise detay vermedi.

ABD Başkanı Donald Trump, 2018’in Aralık ayında IŞİD’le mücadelenin neredeyse bittiğini, bu sebeple ülkesinin askerlerinin artık Suriye’den çekileceğini duyurmuştu. Ancak çekilme takvimiyle ilgili henüz net bir açıklama yok.

ABD’nin Suriye’de 2 binin üzerinde askeri var.

Erdoğan ile Trump telefonda görüştü

Beyaz Saray’ın açıklanmasından saatler önce ise Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonda Suriye’yi görüştü.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan ve Trump, “Suriye’deki siyasi geçiş sürecinin desteklenmesi ve terörün her türüne karşı ortak mücadele edilmesi gerektiği” konusunda hemfikir.

Aynı zamanda iki isim, “ABD’nin çekilmesinin bu ortak hedeflere zarar vermeden ve iki tarafın da çıkarlarına uygun olarak gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda mutabık kaldı.”

Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise “İki başkan, potansiyel bir güvenli bölgenin oluşturulmasına ilişkin koordinasyonun devamı konusunda mutabık kaldı ve Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’ın, bu konulardaki ilave görüşmeler için bu hafta Washington’da Türk muhataplarıyla bir araya geleceklerini not etti” denildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Güneş rüzgarının yardımıyla: NASA’ya göre Ay’da su üretilebilir
Sonraki Haber
Bir kadının özgürleşme hikayesi: "Sibel" vizyonda