Ana SayfaGüncelBİR SERGİ | Kağıdın sanata yansımış her hali

BİR SERGİ | Kağıdın sanata yansımış her hali

HABER MERKEZİ – Türkiye çağdaş sanatında kağıt üzerine yapılan veya kağıdın direkt materyal olarak kullanıldığı eserleri bir araya getiren ‘Kağıt’ sergisi, Pilevneli Mecidiyeköy’de 24 Mart’a kadar ziyaret edilebilir.

100’den fazla sanatçının kağıt üzerine veya kağıdı kullanarak yaptığı eserleri bir araya getiren ‘Kağıt’ sergisi Pilevneli Mecidiyeköy’de ziyaretçilerini bekliyor.

Sergi, Türkiye çağdaş sanatında, 1960’lardan bugüne uzanan bir zaman diliminde meydana getirilen işleri, kapsamlı bir şekilde bir araya getiriyor.

Araştırma odaklı bir sergi olan ‘Kağıt’, hem usta hem de genç sanatçıların yapıtları ışığında bu alanı her yönüyle ele alıyor.

Sergide yer alan sanatçılar bilinçli bir şekilde üretimlerinde kağıdı tercih eden isimler olarak öne çıkarken, günümüz sanatındaki gelişmeleri, geçmişten bugüne bu alanda yaşanan değişim ve dönüşümleri de ortaya koyuyorlar.

Resimden heykele, fotoğraftan videoya, yerleştirmeye uzanan geniş bir yelpazedeki eserlere ev sahipliği yapan sergi 24 Mart’a kadar ziyaret edilebilir.


Sergi ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.