Ana SayfaToplumsal CinsiyetBoşanma aşamasında olduğu erkek tarafından tehdit edilen kadın: Öldürülmek istemiyorum

Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından tehdit edilen kadın: Öldürülmek istemiyorum

HABER MERKEZİ – 15 yıl boyunca kendisini şiddete maruz bırakan ve şimdi boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından ölümle tehdit edilen Sevkan Ordu, yargıya çağrı yapıyor: “Bu cezalar caydırıcı değil, yarın öbür gün yine bana ve çevreme zarar verecek. Ben ölen kadınlardan biri olmak istemiyorum.”

Evli olduğu Özkan Ordu tarafından 15 yıl boyunca sistematik şiddete maruz bırakılan Sevkan Ordu, çocuklarıyla birlikte ailesinin evine taşındı.

Ekmek ve Gül’e konuşan Sevkan, boşanmak istediği erkek tarafından hala tehdit edildiğini söylüyor.

65 suçtan dosyası bulunan ancak sadece uzaklaştırma cezasını ihlal etmekten kısa süreliğine cezaevine giren Özkan Ordu, günler sonra serbest kalacak.

Evliliği boyunca hem duygusal hem de fiziksel olarak şiddete uğradığını belirten Sevkan, erkeğin çocuklarına da şiddet uygulamaya başladığında ayrılma kararı aldığını anlatıyor.

‘Anne, babasına da şiddet uyguladı’

Özkan Ordu’nun kendi anne ve babasına da şiddet uyguladığını belirten Sevkan, şunları söylüyor:

“Kendisi çok tehlikeli, kendi ailesine de şiddet uygulayan bir insan. Babasını bıçakladı, annesini dövdü, babasının buna dair bir şikayeti de var. Ben ayrılıp ailemin yanına sığındıktan sonra babası beni haklı çıkarmamak için şikayetini geri aldı. Ailesinin de tepkisi var ama susuyorlar. Susmak da desteklemektir. Torunları için susmamaları gerekir.”

Tek başıma sokağa çıkmaya korktuğunu belirten Sevkan, “Markete inmeye bile korkar oldum. Kardeşlerime, babama defalarca kurşun sıkmış bir insan” diyor.

’65 suçtan dosyası var ama tutuksuz yargılanıyor’

Erkeğin 65 suçtan dosyası bulunmasına rağmen hâlâ tutuksuz yargılandığına dikkat çeken Sevkan, hayatının tehlikede olduğunu ve sürekli korku içinde yaşadığını söylüyor:

“Dükkanımızı yakma suçundan bile tutuksuz yargılandı. Bu kadar suç işlemesine rağmen tutuklanmaması beni düşündürüyor. Benim çalmadığım kapı kalmadı. Gitmediğim savcı, emniyet müdürü, vali kalmadı. Herkesle görüştüm. Kendime ve aileme uzaklaştırma kararı çıkardım. Elektronik kelepçe uygulanacağı söyleniyor ama bunun da caydırıcı olacağına inanmıyorum. Çünkü evlerimiz çok yakın, aynı mahallede oturuyoruz. Artık tutuklanması ve yaptıklarının cezasını çekmesini istiyorum.”

‘Öldürülmek istemiyorum’

Yıllarca maruz bırakıldığı şiddeti anlatan Sevkan, her gün işlenen kadın cinayetlerine vurgu yaparak şu ifadeleri kullanıyor:

“Hayatımdan endişe duyuyorum. Ben onunla zaten 15 sene esir hayatı yaşadım. Şimdi ise tehditleri esir hayatı yaşatıyor. Öldürülmek istemiyorum. Medyadan takip ediyorum, birçok kadın katlediliyor. Bu cezalar caydırıcı değil, yarın öbür gün yine bana ve çevreme zarar verecek. Ben ölen kadınlardan biri olmak istemiyorum. Çocuklarımın bana ihtiyacı var.”