Ana SayfaToplumsal CinsiyetBrezilya’da kıyafetleri nedeniyle tehdit edilen vekil: ‘Kadınların memeleri vardır, alışın’

Brezilya’da kıyafetleri nedeniyle tehdit edilen vekil: ‘Kadınların memeleri vardır, alışın’

HABER MERKEZİ – Brezilya’da kıyafetleri nedeniyle hakaret ve cinsel saldırı tehditlerine maruz bırakılan milletvekili Ana Paula da Silva, “Nasıl giyindiğim sadece beni ilgilendiren bir meseledir” dedi ve ekledi: Kadınların memeleri vardır. Kadınlar siyasetin içinde ve toplum da buna alışmak zorunda.”

Brezilya Santa Catarina eyaleti meclisinde görev yapan milletvekili Ana Paula da Silva, kıyafetleri nedeniyle hakaret ve cinsel saldırı tehditlerine maruz bırakıldı.

Silva’ya, sosyal medya üzerinden tehdit ve kadın düşmanı ifadelerde bulunanlar eyalet meclisinin böyle giyinmek için ‘doğru yer olmadığı’nı yazdı.

Kendisini tecavüz ile tehdit edenlerin olduğunu belirten vekil, tüm saldırgan ve hakaretengiz yorumların kopyalarının avukatları tarafından alındığını, en kötü niyetli yorumları yapanları dava edeceğini açıkladı.

Dava edecekleri arasında eyalet polis teşkilatından bir memurun da olduğunu söyleyen Silva, NSC TV’ye verdiği mülakatta şunları dile getirdi:

“En fazla kırmızının insanların gözünü alacağını ve bunun konuşulacağını sanmıştım. Ama hepsi dekolteye odaklandı. Gelgelelim nasıl giyindiğim sadece beni ilgilendiren bir meseledir.”

‘Kadınların memeleri vardır, alışın’

Toplumun kadınlara alışmak zorunda olduğunu vurgulayan Silva, şöyle konuştu:

“Kadınların memeleri vardır ve benim de büyük memelerim var ve de hep böyleydim. Milletvekili seçilince başka bir kadın haline gelmedim. Mesaj verilmiştir. Kadınlar siyasetin içinde ve toplum da buna alışmak zorunda. Meclisin tartışması gereken çok daha önemli konular var.”


PAYLAŞ:    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!       Yazdır
Önceki Haber
Kiliselerdeki istismarlara karşı rahibelerden açıklama: Erkek egemen yapı değişmeli
Sonraki Haber
Brezilya'da genç takımın tesislerinde yangın: 10 kişi yaşamını yitirdi