Ana SayfaGüncelÇayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu hakkında ceza talebi

Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu hakkında ceza talebi

HABER MERKEZİ – “Bakur/Kuzey” belgeselinin yönetmenleri Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu hakkında açılan davanın üçüncü duruşmasında savcı ceza talebinde bulundu.

“Bakur/Kuzey” isimli belgeselin yönetmenleri Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 5’er yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın üçüncü duruşması Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada mütalaasını sunan savcı, Demirel ve Mavioğlu’nun cezalandırılmalarını talep etti.

Savcı, eylemin basın yoluyla işlenmesi nedeniyle cezada arttırıma gidilmesini talebinde de bulundu.

Savcının mütalaasına karşı savunma yapan avukat Meral Hanbayat, “Bu davayla birlikte ilk kez sanatsal ifade özgürlüğünün sınırlarını tartışıyoruz ve savunmak zorunda kalıyoruz. Şimdiye kadar hiçbir yönetmen yaptığı film nedeniyle ağır ceza mahkemesinde yargılanmamıştı. Bu İran gibi ülkelere özgü bir yöntem” dedi.

Avukatların ayrıntılı savunma için ek süre talebinde bulunduğu mahkeme, bir sonraki duruşmayı 3 Nisan’a erteledi.


Yönetmen Veysi Altay ve Dicle Anter’e hapis cezası


Belgesel hakkında

Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ile yönetmen Çayan Demirel’in yönetmenliğini üstlendiği “Bakur” (Kuzey), 34. İstanbul Film Festivali’nde yarışma dışı kategorisinde gösterilecekti ancak daha sonra gösterim iptal edilmişti.

Belgesel, dağlardaki gerillaların gündelik ve siyasi hayatına ayna tutarken, 2013 yılından sonraki ‘geri çekilme’ sürecini de anlatıyor.




Önceki Haber
Doğa gibi olmak – Elend Aydın
Sonraki Haber
İnşaat sektöründe son durum: Maliyetler artışta, 1 milyon konut elde kaldı