Ana SayfaGüncelCHP’li Barış Yarkadaş’a 10 ay hapis cezası

CHP’li Barış Yarkadaş’a 10 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın şikayeti üzerine o dönem sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni olduğu Gerçek Gündem sitesinde yer alan bir haber nedeniyle hakkında dava açılan CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş’a 10 ay hapis cezası verildi. Ceza 5 yıl süreyle ertelendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Barış Yarkadaş hakkında, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın şikayeti üzerine İstanbul 68’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması görüldü.

“Özel hayatın gizliliğini ihlal” iddiasıyla açılan davanın duruşmasına Yarkadaş ile avukatı Pınar Ayça Sarıtaş ve Bayraktar’ın avukatı Ayşe Ezgi Azman Akgün katıldı.

Yarkadaş, savunmasında iddianameye konu haberin o dönem sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni olduğu Gerçek Gündem isimli internet sitesinden önce Cumhuriyet Gazetesi’nde yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Sitedeki haberde, haberin kaynağı belirtilmiştir. O dönem sitenin görevlisi olan arkadaş kamu yararı olduğunu düşünerek haberi yayınlamıştır. Kendisi bu davadan yargılanmıştır. Bu haberden dolayı yargılanan arkadaşımızın sorumluluğu bulunduğu için benim bir sorumluluğum yoktur. Ayrıca haber internet siteleri Basın Kanunu’na tabi değildir. Yapılan soruşturma ise Basın Kanunu’na tabi yürütülmektedir. Söyleyeceklerim bu kadardır.”

‘Yarkadaş’ın sorumluluğu yok’

Yarkadaş’ın avukatı Sarıtaş, Basın Kanunu hükümlerine göre müvekkilinin sorumluluğu bulunmadığını öne sürerek, “Yapılan haberin sorumluluğu yayınlayana aittir” dedi.

Erdoğan Bayraktar’ın avukatı Ayşe Ezgi Azman Akgün ise şikayetlerinin sürdüğünü belirterek sanığın cezalandırılmasını istedi.

Son sözü sorulan Yarkadaş, “Gazetecilik suç değildir” dedi.

Ceza ertelendi

Savunmaların ardından kararını açıklayan hakim, “gizliliği ihlal” suçundan Yarkadaş’a 1 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme cezada, “iyi hal” indirimi uygulanarak cezayı 10 aya düşürdü. Ceza 5 yıl süreyle ertelendi.

‘Gazetecilik suç değildir’

Duruşma sonrası adliye koridorunda kısa bir açıklama yapan Yarkadaş, “Bugün gazetecilik yaptığım için yargılandım ve ceza aldım. Bir haberden dolayı yargılandım ve ifade verdim. Kayıtlara geçsin diye söylediğim o cümleyi size de söylemek istiyorum; gazetecilik suç değildir. Kamu yararına olan her bilgi gazetecilik faaliyetidir ve bunun cezalandırılması da aslında hukuken doğru değildir” dedi.

Aldığı cezanın meşru olmadığını belirten Yarkadaş, “Gazetecilikten dolayı artık gazetecilerin cezalandırılmaması gerekiyor” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'nin raporu: 14 bini aşkın asker ve polis oyu Kürt illerine kaydırıldı
Sonraki Haber
Medeni Yıldırım davası: “Asli delillere ulaşıldı, emri veren iki amir korunuyor”