Ana SayfaGüncelCHP’nin YSK temsilcisi: Pek çok kritik noktaya asker ve polis oyu kaydırıldı

CHP’nin YSK temsilcisi: Pek çok kritik noktaya asker ve polis oyu kaydırıldı

HABER MERKEZİ – 31 Mart yerel seçimleri öncesi gündeme gelen seçmen kayıtlarının kaydırılmasına ilişkin konuşan CHP’nin YSK temsilcisi Mehmet Yakupoğlu, 2019 yılı öncesinde İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından pek çok ‘kritik’ noktaya asker ve polisin yığıldığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Mehmet Yakupoğlu, 31 Mart’taki yerel seçimlere yaklaşırken seçmen kayıtlarının kaydırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’e konuşan Yakupoğlu, ‘kritik’ olarak belirttiği bazı il ve ilçelere 31 Aralık 2018 tarihinden önce İçişleri Bakanlığı’nın polis, Milli Savunma Bakanlığı’nın ise asker yığdığını söyledi.

Sekiz yıldır CHP’nin YSK temsilcisi olarak görev yapan Yakupoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Seçmen listelerinin dökümü henüz yapılmadı. Seçmen, kendi seçim çevresi dışında görevli olsa dahi oy kullanamaz. Bu sebeple 31 Aralık 2018 tarihinden önce İçişleri Bakanlığı pek çok kritik yere polis, Milli Savunma Bakanlığı da asker yığarak o yerin seçmeni yaptı. Yasal olarak elimiz bağlı.”

Yakupoğlu ayrıca her seçimin bir öncekinden daha olumsuz koşullarda yapıldığını söyledi.

HDP rapor hazırlamıştı

Seçmen listelerinin YSK tarafından 4 Ocak’ta muhtarlıklarda askıya çıkarılması ile birlikte Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kürt illerindeki 16 il ve 44 ilçedeki 813 haneye 50 binin üzerinde yeni seçmen kaydırıldığını tespit ettiğini duyurmuştu.

Son olarak geçtiğimiz hafta seçmen kayıtlarının kaydırılmasına ilişkin hazırladığı Ara Raporu’nu tamamlayan HDP, 14 bin 286 asker ve polisin HDP’nin oy farkıyla önde olduğu Kürt illerinde oy kullanacağını belirtmişti.