Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel istismar sanığı öğretmen yargılama sürerken işe geri dönmüş

Cinsel istismar sanığı öğretmen yargılama sürerken işe geri dönmüş

HABER MERKEZİ – Erzurum’da bir öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakmaktan tutuklanıp ardından tahliye edilen okulun müdür yardımcısı erkeğin yargılama sürerken görevine geri döndüğü ortaya çıktı.

Erzurum’da 16 yaşındaki bir kız çocuğu, okulundaki M.Y. isimli müdür yardımcısı erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

İstismarı öğrenen çocuğun ailesi 28 Haziran 2017’de polise giderek erkek hakkında şikayette bulundu.

Şikayet üzerine Çocuk İzleme Merkezi’nde ifadesine başvurulan çocuk, M.Y.’nin kendisini sistematik olarak istismara maruz bıraktığını anlattı.

DHA’nın haberine göre şikayet sonrası gözaltına alınan M.Y., çıkarıldığı mahkemece 29 Haziran 2017’de tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Hakkında 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada M.Y.’nin ‘zincirleme şekilde eğitici, öğretici kişi tarafından çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 23 yıldan 52,5 yıla kadar, ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun bırakılması’ suçundan ise 3 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Açığa alınan M.Y., bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Yargılama sürerken işe geri dönmüş

Suçlamaları kabul etmeyen tutuksuz sanık M.Y.’nin yargılanmasına, 19 Şubat’ta, 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden mahkemeye gönderilen yazıda M.Y.’nin, 16 Ocak’ta başka lisede beden eğitimi öğretmeni olarak göreve başladığı belirtildi.

Cumhuriyet Savcısı Ekrem Şakar, mahkemeye mütalaa sundu. Mütalaada M.Y.’nin, suç tarihinde 12- 15 yaş grubunda olan çocuğa zincirleme cinsel istismarda bulunduğu ve aracında alıkoyarak, ‘hürriyetini tahdit’ suçunu işlediği kaydedildi.

Şakar, mütalaada, sanık hakkında ‘hürriyeti tahdit’ten kamu davası açılmış olsa da bu suçun unsurlarının oluşmadığına işaret etti.

Savcı Şakar, sanık M.Y.’nin ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 30 yıla kadar, ‘çocuğun hürriyetinden yoksun bırakılması’ suçundan ise 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Duruşma ertelendi

Duruşmada söz alan tutuksuz sanık M.Y. Van Jandarma Kriminal Laboratuvarı’nda ‘WhatsApp’ yazışmaları incelendikten sonra hazırlanan rapora itiraz etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının mütalaaya karşı savunmasını hazırlaması için süre vererek, duruşmayı ertelendi.

Previous post
Bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan polisin cezasında indirim
Next post
Peru-Ekvador sınırında 7.5 büyüklüğünde deprem