Ana SayfaGüncelÇorlu’daki tren kazası: Siyasetçiler ve TCDD üst yönetimi soruşturmadan muaf tutuldu

Çorlu’daki tren kazası: Siyasetçiler ve TCDD üst yönetimi soruşturmadan muaf tutuldu

HABER MERKEZİ – 25 kişinin yaşamı yitirdiği Çorlu’daki tren kazasında üst düzey isimler soruşturmadan muaf tutuldu. Buna göre siyasetçiler, bürokratlar ve TCDD üst yönetiminde yer alan kişiler hakkında “kovuşturmaya yer yok” kararı verilirken, asıl kusurlunun dört kişi olduğu savunuldu.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz’da meydana gelen ve 25 kişinin öldüğü, 340 kişinin de yaralandığı tren faciasına ilişkin 370 kişi adına Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” gerekçesiyle, siyasetçiler, bürokratlar ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) üst yönetiminde yer alan kişiler hakkında başlattığı soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı Galip Yılmaz Özkurşun, tren şefi Hüseyin Kahraman, makinistler Halil Altınkaya ve Suat Şahin ile siyasetçiler, bürokratlar ve TCDD’nin üst yönetiminde yer alan kişiler hakkında ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verdi.

Bilirkişi raporunda, “kazanın meydana gelmesinde asıl kusurlu” bulunan 4 kişi hakkında da iddianame hazırlanması kararlaştırıldı.

Soruşturulacak dört kişi ise Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, yol bakım ve onarım şefi Özkan Polat, hat bakım ve onarım memuru Celaleddin Çabuk ile köprüler şefi Çetin Yıldırım.

TCDD “kusurumuz yok” demişti

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında, 8 Temmuz’da Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonunun raylardan çıkıp devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 25 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

TCDD ise üç gün önce yaptığı açıklamada tren faciasında ‘herhangi bir kusur ve ihmallerinin’ bulunmadığını savunmuştu.